Rekordmange vælgere besluttede sig først i valgkampen

Næsten halvdelen af alle vælgere besluttede sig først under selve valgkampen for, hvem de ville stemme på ved folketingsvalget i juni, viser stor undersøgelse. Det er det største antal usikre vælgere, der nogensinde er registreret i den slags målinger. Næsten hver tiende besluttede sig først på selve valgdagen.

Politikere fra samtlige partier gør klogt i at kæmpe frem til allersidste minut i en valgkamp i forsøget på at få flest mulige vælgere. Det viser det seneste folketingsvalg i juni med al tydelighed.

Selv om vælgerne nærmest dagligt blev tæppebombet med meningsmålinger, og især unge var flittige til at bruge mediernes mange forskellige kandidattest, var mange vælgere alligevel uafklarede helt frem til målstregen.

Næsten halvdelen af vælgerne – 49 procent – besluttede først i løbet af valgkampen, hvem de ville stemme på. Det svarer til godt 1,7 millioner vælgere og er den største andel nogensinde i de næsten 50 år, hvor valgforskerne har undersøgt den del af vælgerens adfærd. Se figur 1. 

Login