Det sidste regionsrådsvalg?

De nye regionsråd står foran en enorm omstilling af regionernes opgaver. Antallet af sengepladser på hospitalerne falder med mellem 20 og 33 pct., når de nye supersygehuse er bygget færdige. De skal i stadig højere grad tilbyde pleje og behandling uden for sygehusene. Samarbejdet med praktiserende læger og kommuner kommer til at afgøre regionernes eksistensberettigelse.  Leverer regionerne ikke varen, kan tirsdagens regionsrådsvalg blive det sidste.

Når vælgerne i morgen vælger deres repræsentanter i de fem regionsråd for de kommende fire år, kan det meget vel være sidste gang.

De fem regioner, der kom til verden med strukturreformen i 2007, har driften af de offentlige sygehuse som den altdominerende opgave. Men byggeriet af de nye supersygehuse varsler en mindre revolution af fremtidens behandlingsvæsen, hvor antallet af sengepladser reduceres dramatisk.

Det kommer til at ændre sundhedsregionernes opgaver radikalt – og afgør i sidste ende deres overlevelse. Sådan lyder budskabet fra en række eksperter, som Mandag Morgen har talt. med.

Login