Stine Bosse foreslår kønskvoter i landets ngo’er

I halvdelen af 100 store og magtfulde organisationer udgør enten mænd eller kvinder over 60 procent af bestyrelsesmedlemmerne. Og det er et problem, uanset hvilken vej kønsbalancen tipper, mener en af erhvervslivets tunge profiler, PlanBørnefondens bestyrelsesformand, Stine Bosse.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Torben K. Andersen

Stine Bosse har i årevis været en af de mest fremtrædende erhvervsprofiler i kampen for at få flere kvinder ind i topledelserne.

Om Stine Bosse

• Formand for PlanBørnefonden og NunaGreen og sidder i Allianz og DnBs bestyrelse. Moderaternes spidskandidat ved Europa-Parlamentsvalget i 2024.

• Har haft bestyrelsesposter i blandt andet Grundfos, Nordea og TDC og været formand for Forsikring & Pension, Det Kongelige Teater, Europabevægelsen og Concito.

• Direktør i Tryg i 1999 og i 2003 koncernchef for forsikringskoncernen TrygVesta frem til 2011.

• Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1987.

Hun har længe argumenteret for at indføre kønskvoter i landets virksomhedsbestyrelser. Ikke fordi hun elsker kvoter, men fordi udviklingen i retning af kønsbalance i bestyrelserne efter hendes mening går alt for langsomt.

Nu går hun et stort skridt videre.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024