Velfærdens Innovationsdag 2020: Jocelyne Bourgon

Danmarks største konference om velfærdsinnovation

Om VI2020 | Årets tema | Program | Jocelyne Bourgon | Faglige spor | Udstilling | Løsningsgalleri | Kontakt

Hvad kommer efter New Public Management?

Mød Jocelyne Bourgon på Velfærdens Innovationsdag. Hun samler brikkerne til at udvikle den offentlige sektor på en ny måde.

Nu kan du møde præsident for Public Governance International (PGI), Jocelyne Bourgon, som vil præsentere sit bud på en ny syntese for offentlig værdiskabelse i det 21. århundrede til Velfærdens Innovationsdag 2020.

I samarbejde med KL, Kommunernes Landsforening, har Mandag Morgen / Altinget inviteret Jocelyne Bourgon som hovedtaler på Velfærdens Innovationsdag. Hun er præsident for Public Governance International (PGI) og projektleder for det internationale forskningssamarbejde ”New Synthesis Initiative”, der har til formål at udforske nye innovative rammer for offentlig administration.

 

Jocelyne Bourgon er præsident ved Public Governance International (PGI) og projektleder ved The New Synthesis Initiative. 

 

Jocelyne Bourgon samler brikkerne til at udvikle den offentlige sektor på en ny måde. Med Den Nye Syntese adresserer hun spørgsmålet:

Hvordan skal den offentlige sektor styres, når New Public Management-æraen er sendt på aftægt, når vi står med øget administrativ kompleksitet og stigende krav til den velfærd, der skal komme ud af ressourcerne i den offentlige sektor?

Når en ny nærhedsreform skal afbureaukratisere den offentlige forvaltning, ændre på de kontrolregimer vi kender, få medarbejderkompetencerne til at blomstre og borgerne til at blive mere tilfredse.

Den Nye Syntese er ikke en revolution, men en struktur, der forener den traditionelle offentlige myndighedsrolle og borgernes retssikkerhed med innovation, samskabelse og opbygning af større robusthed og fleksibilitet både hos borgerne og i forvaltningen.

Den Nye Syntese udforsker, hvordan offentlige myndigheder, borgere og lokalsamfund kan samarbejde og dele ansvaret om at producere offentlige resultater, som tilsammen giver en højere værdi end den gamle mål og regelstyring og med lavere samlede omkostninger for samfundet. Den Nye Syntese fokuserer på, hvad fællesskabet kan opdyrke af kollektiv styrke og på nye måder at måle succes på i det offentlige.

Jocelyne Bourgons idé om Den Nye Syntese udspringer af et forskningsprojekt med involvering af over 200 topledere, politikere og forskere fra bl.a. Australien, Canada, Holland, England, Brasilien, Singapore og New Zealand. Forskningsprojektet – The New Synthesis Project – kører stadig under Public Governance International (PGI) – www.pgionline.com . Ideerne fra forskningsprojektet er blevet til en bog, som er udkommet på dansk med titlen ”Den Nye Syntese for offentlig værdiskabelse i det 21. århundrede” på Dansk Psykologisk Forlag.

 

Den 27. februar får du en enestående mulighed for at møde Jocelyne Bourgon og høre om hendes tanker og ideer til fornyelse af den offentlige forvaltning.

 

 

Billeder er hentet fra en animationsvideo på YouTube, som forklarer Jocelyne Bourgons teori og praksis bag Den Nye Syntese for offentlig værdiskabelse i det 21. århundrede. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu