Velfærdens Innovationsdag 2020: Faglige spor

Danmarks største konference om velfærdsinnovation

Om VI2020 | Årets tema | Program | Jocelyne Bourgon | Faglige spor | Udstilling | Løsningsgalleri | Kontakt

Formålet med de faglige spor er at sætte fokus på faglige emner, der optager velfærdsaktører i Danmark og lægge op til, at deltagerne finder løsninger sammen og netværker med hinanden. Gennem workshops og øvelser vil deltagerne inspirere hinanden til at løse udfordringer i egen organisation og i samarbejde med andre. 

 

COI – Når politikere og bureaukrater sammen giver offentlig innovation flyvehøjde

Proaktiv politikudvikling, et faciliterende embedsværk, den brobyggende AC’er, kreative bureaukrater. Buzz-words er der nok af, når forudsætningerne for at skabe innovativ politikudvikling og nye løsninger beskrives. Men hvad ligger der egentligt nedenunder? Hvordan kan vi forstå og måske forandre samspillet mellem de folkevalgte og de centrale embedsværk, hvis vi skal lykkes med at løse de komplekse velfærdsudfordringer vi står overfor?
 
Hør borgmester i Lejre Kommune, Carsten Rasmussen (S) og chef for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, Julie Becher fortælle om deres erfaringer med at være folkevalgt og embedsværk, når der skal findes innovative løsninger på større komplekse samfundsmæssige udfordringer. Hvordan oplever de deres eget og hinandens muligheds- og handlerum? Er bureaukratiet eller fantasien det, der begrænser mulighedsrummet? Hvordan oplever de deres fælles rum? Er folkevalgte og embedsværk hinandens med- eller modspillere? Og kan man overhovedet forstå relationen uden fokus på borgerne?
 
Sæt din viden i spil, når vi inspireret af dialogen sammen prototypetester værktøjer, der kan give afsæt for nye dialoger og indsigter om de folkevalgtes rolle i offentlige innovationsprocesser.
 
Arbejd sammen med os og gå herfra med inspiration til, hvad du kan gå hjem og gøre.

COI er vært ved sessionen. 

Kontaktperson: Lotte Rømer Grove, Innovationskonsulent, [email protected]

 

 


KomDir – Ny hovedlov? – hvordan leder vi medarbejdere på tværs, når borgeren skal sættes først?

Kommunaldirektørforeningen inviterer til en debat af de udfordringer og mulige løsninger, der er i at skabe og lede helhedsorienterede indsatser, som med den nye kommende hovedlov formentlig bliver en realitet for alle landets kommuner. Sessionen bygger på erfaringerne fra Frikommuneforsøget: ”Én Plan for en Sammenhængende Indsats sammen med Borgeren”.
 
Vi skal se på, hvor vigtig og svær den kommunale omstilling til en helhedsorienteret indsats er. Kom og deltag i en ærlig og direkte dialog med Eik Møller, Næstformand i Komdir og kommunaldirektør i Ballerup Kommune om ledelsesopgaven i de helhedsorienterede indsatser. Og hør korte oplæg fra Janne Koefoed, Programleder for Frikommuneforsøget og Birgitte Kongsted, Områdeleder, Team Aktivitetsparate i Helsingør Kommune, der sætter spot på, hvordan borgerens egne ønsker kan generere en bæredygtig helhedsorienteret løsning. Men også viser, hvor svært det kan være for systemet at gøre "det rigtige” når det er borgeren, der sættes først. 
 
Vi lover at blotte vores fejlbarlighed – tør du blotte din?

Astrid Læssø, partner, Udviklingsbureauet BETA fører os gennem sessionen. Komdir er vært for sessionen

Kontaktperson: Janne Koefoed, Frikommunenetværk, En Plan, [email protected]

 

 

 

 

WelfareTech – Kunstig intelligens giver mere nærhed i sundhedssektoren

Robotter, machine learning og brug af borgernes sundhedsdata er i dag vigtige værktøjer på pleje- og sundhedsområdet. 
Hvordan holder vi fast i nærheden, når teknologien skal stå for behandlingen? 
Hvordan kan den nye teknologiske virkelighed bidrage til endnu mere nærhed? 

Citater fra debatpanelet: 
– Udviklingen tvinger os til at tænke i nye muligheder, hvis vi som sundhedsvæsen skal forblive relevante. 
– Vi er ganske enkelt nødt til at tænke AI mere ind i sundhedssektoren. 
– Vi skal bruge kunstig intelligens, når det kan gøre procedurerne hurtigere og samtidig fastholde sikkerheden. 

De datadrevne værktøjer giver mere præcision og kan hjælpe til hurtigere diagnosticering. Når man kan bruge data, kunstig intelligens og machine learning som analyse- og beslutningsstøtte-redskaber, får vi frigivet tid for sundhedspersonalet, der dermed kan fokusere på en af deres vigtigste opgaver; kontakten til patienten. 

Derfor giver kunstig intelligens mere nærhed i sundhedssektoren!

Hør mere i debatten ’Kunstig intelligens giver mere nærhed i sundhedssektoren’
Torsdag 27. februar kl. 11:15 til 12:30 i lokalet Enghave Plads

Hør blandt andre:
– Jacob Høy Berthelsen, direktør i Enversion, der arbejder med data om årsager til uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser.
– Henriette Raaschou, projektleder, CT Innovationsenheden, Herlev Hospital. Hun arbejder for at skabe nærhed i patientrejsen via kunstig intelligens.  
– Christian Graversen, Country Manager Digital, Siemens Healthineers. Han bruger data til at sikre hurtigere procedurer for at frigive personale til den nære patientkontakt.
– Kenneth Forsstrøm Jensen, Roche Pharmaceuticals - om forbedret kommunal sundhed ved brug af kunstig intelligens i kommunerne.

Welfare Tech og Danish Healthtech er værter ved sessionen.

 

 

 

Altinget og Tænketanken Mandag Morgen – Udsatte og anbragte børn skal også realisere deres fulde potentiale

2020 er året, hvor udsatte børn blev ’high politics’, især foranlediget af Statsministerens nytårstale. Tallene taler deres eget tydelige sprog:

Kun 50% af anbragte børn, og 57% af børn med en forebyggende foranstaltning, gennemfører Folkeskolens afgangsprøve. For ikke-udsatte børn er tallet 94%.
Kun 24% af anbragte børn, og 27% af børn med en forebyggende foranstaltning, gennemfører en ungdomsuddannelse. For ikke-udsatte børn er tallet 77%.

Vi skal som velfærdssamfund gøre dette bedre. Derfor vil vi til Velfærdens Innovationsdag 2020 undersøge, hvordan vi reducerer læringsuligheden og sikrer udsatte børn et ordentligt uddannelsesmæssigt afsæt.

Bliv klogere på de udsatte børn, når tidligere anbragte Lucas Bojtang som medmoderator vil dele sin historie. Ved sin side har han Simon Lessel, Redaktør på Altinget Børn. Vær med når Professor i socialt arbejde ved AAU, Inge Bryderup, Direktør for Lær for Livet, Illa Westrup, Direktør for Godhavn og Formand for FADD, Søren Skjødt, Claus Jørgensen, Leder af Familieafdelingen i Gladsaxe Kommune og Formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen diskuterer, hvad vi ved om, hvad der virker, og hvorfor vi ikke har knækket kurven endnu.

Tag del i debatten den 27. februar i tidsrummet 11:15-12:30 ved Plenumscenen.

Altinget og Tænketanken Mandag Morgen er vært ved sessionen.

 

 

Tænketanken Mandag Morgen – Borgerinddragelse – Faldgruber og succeshistorier lige til at lære af

Landets borgmestre lytter ikke bare til borgerne – de inddrager dem direkte i de politiske beslutninger. Ny undersøgelse for Demokratikommissionen viser, at flere og flere kommuner eksperimenterer med at lukke borgerne helt ind i det politiske maskinrum. “Modigt”, siger professoren bag undersøgelsen, Ulrik Kjær fra SDU. ”Der er tale om en af de mest gennemgribende og ambitiøse omlægninger af den politiske arbejdsform i kommunerne de seneste årtier,” tilføjer han.

Mød Ulrik Kjær på Velfærdens Innovationsdag, hvor han vil stille skarpt på, hvordan kommunerne arbejder med netop borgerinddragelse. Få gode råd med hjem - faldgruber og succeshistorier lige til at lære af, når deltagere får mulighed for at dele erfaringer.

Du kan også høre mere om Mandag Morgen demokrati- og borgerinddragelsesprojekt VoresStemmer*, når Mathias Kjær Heilesen præsenterer tænketankens erfaringer.

Vi runder sessionen af med spørgsmål og debat om borgerinddragelse, så kom og vær med den 27. februar kl. 11:15-12:20 i lokalet Sankt Hans Torv.

Tænketanken Mandag Morgen er ved sessionen.

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu