Fire-dages arbejdsugen breder sig

Siden 1950’erne har kortere arbejdsuger og flere feriedage sænket arbejdstiden for ansatte i Danmark med omkring en fjerdedel. Næste skridt kan blive en fire-dages arbejdsuge på 32 timer. For en del danskere – og ansatte i flere andre lande – er det allerede en realitet.

<div><div><div><div><span>I IT-virksomheden Abtion er et ur placeret meget tydeligt i mødelokalerne for at minde mødedeltagerne om at holde mødet på 10, 20 eller 40 mi- nutter&nbsp;<span>– <i>sharp</i>.</span></span></div></div></div></div>
I IT-virksomheden Abtion er et ur placeret meget tydeligt i mødelokalerne for at minde mødedeltagerne om at holde mødet på 10, 20 eller 40 mi- nutter sharp.
Foto: Action
Peter Hesseldahl

IIH Nordic, en københavnsk IT-virksomhed med 36 medarbejdere, var blandt de tidligste i Danmark – hvis ikke i verden – til at indføre 32-timers ugen, uden nedgang i lønnen. Først som eksperiment i 2014. Efter tre år besluttede man at gøre ordningen permanent. 

For medarbejderne har det øget glæden og tilfredsheden med arbejdet markant; trivslen steg med 70 procent, sygefraværet blev halveret, og IIH Nordic blev i 2019 kåret som Danmarks bedste arbejdsplads, og som bedste IT-arbejdsplads tre år i træk. 

Selvom arbejdstiden blev skåret ned med 20 procent, er både produktiviteten og indtjeningen steget væsentligt. Det skyldes i høj grad, at man med en lang række store og små tiltag har omlagt organiseringen af arbejdet for at bruge tiden mere effektivt:

Vil du have adgang til Mandag Morgen?
Så skal du have et abonnement
Få adgang til artiklen og resten af Mandag Morgen ved at benytte knappen herunder, så kontakter vores salgsafdeling dig med et uforpligtende tilbud.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Mandag Morgen logo

Læs mindre - forstå mere

  • ChefredaktørAndreas Baumann
  • Adm DirektørAnne Marie Kindberg
  • CFOAnders Jørning
  • Ansv. ChefredaktørJakob Nielsen
  • Kommerciel direktørMichael Thomsen
  • Formand og udgiverRasmus Nielsen
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Copyright © Mandag Morgen, 2024