Sporing helt hjem i garagen

Ved at sætte sporing i TDC’s teknikerbiler kan firmaet optimere kørslen og reducere CO2-udslippet. Men indsamlingen af data kunne teoretisk set også bruges til at overvåge medarbejderne. Derfor rejste initiativet ”en del debat” i begyndelsen, og det tog både tid og ledelse at lande det, fortæller bæredygtighedsdirektøren i TDC Net.

Stine Bjerre Herdel

TDC Net er en virksomhed, der lever af at bygge digital infrastruktur i Danmark. Her arbejder en mand, vi kan kalde Bjarne.

Bjarne er en af de 850 teknikere, der hver dag kører rundt i sin teknikerbil og hjælper danskerne med deres fiberinstallationer. I hans bil er der installeret teknologi, der indsamler en række data om hans gøren og laden, for eksempel varigheden af hans forskellige typer af serviceopgaver og GPS-data fra hans bil. De forskellige data indsamles i realtid og bruges af TDC Net til at optimere opgavefordelingen og de ruter, Bjarne og hans 849 teknikerkollegaer kører hver dag.

Når Bjarne er i sin teknikerbil, så ved TDC Net altså, hvor han er – hele tiden. Man kan teoretisk set også holde øje med, om han kører en tur i kiosken efter smøger mellem to opgaver, eller se, at han kører til læge på vej hjem fra arbejde.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu