Colombia søger dansk hjælp til grøn omstilling

Efter COP26 skal klimakampen gøres til virkelighed. Colombia er et af de 22 store lande i verden, der lærer af Danmarks erfaringer med grøn omstilling. Landets viceminister for energi og minedrift har besøgt Danmark. Han drømmer om at gøre Colombias nationale olieselskab til ’et Ørsted’ og havnebyen Barranquilla til et caribisk Esbjerg.

<i>Topfolk fra Colombias regering, statsadministration og fra
millionbyen Barranquilla på Esbjerg Havn i midten af oktober. Skibet i baggrund
er et specialbygget fartøj, der bruges i forbindelse med opstilling af
vindmøller fra havet. Bystyret i Barranquilla har en ambition om at blive logistisk
knudepunkt for udvikling af vedvarende energi, som Esbjerg er blevet det.&nbsp;</i><i>Foto: Jonas Nørholm Larsen.</i>
Topfolk fra Colombias regering, statsadministration og fra millionbyen Barranquilla på Esbjerg Havn i midten af oktober. Skibet i baggrund er et specialbygget fartøj, der bruges i forbindelse med opstilling af vindmøller fra havet. Bystyret i Barranquilla har en ambition om at blive logistisk knudepunkt for udvikling af vedvarende energi, som Esbjerg er blevet det. Foto: Jonas Nørholm Larsen.
Claus Kragh

Esbjerg Havn på en regnvåd og blæsende oktoberdag vækker ikke mange associationer om caribisk tropestemning.

Ikke desto mindre ankom en hel minibus af højtstående colombianske politikere og embedsmænd midt i oktober i år i højt humør til Nordsøens førende grønne energimetropol – som den vestjyske havneby uden vanlig jysk ydmyghed kalder sig nu om dage.

Viceministeren fra Bogota, forsyningsdirektøren fra millionbyen Barranquilla og de andre medlemmer af den colombianske delegation var efter fire dage i Danmark endelig nået frem til et af turens højdepunkter.




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu