Europa skal have styr på sine afhængigheder

2022 var året, hvor det gik op for os, at afhængigheden af handel med Rusland, Kina og verdens petrostater truer Europas og USA’s egen sikkerhed. I 2023 skal Danmark og Europa have styr på sine afhængigheder. Danmark skal være mere proaktivt i EU, FN og Nato, hedder det SVM-regeringens aftale.

Foto: Frederick Florin AFP/Ritzau/Scanpix
Claus Kragh

Sanna Marin var det klareste stjerneskud på Europas politiske himmel i 2022.

Finlands statsminister bragede ikke alene igennem i verdens brede folkelige bevidsthed, da hun i en heftig dansevideo i august gik viralt på de sociale medier. Hun markerede sig også året igennem som en stålsat leder med et sikkert moralsk og realpolitisk kompas i et år, hvor Ruslands angreb på Ukraine var den skelsættende begivenhed i Europa.

Den 13. september talte Sanna Marin ved åbningen af den politiske sæson i Europa-Parlamentet. Her talte hun om en europæisk afhængighed, der er ganske reel – i modsætning til den afhængighed af euforiserende stoffer, folkene bag offentliggørelsen af dansevideoen insinuerede.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024