Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Det skandinaviske flyselskab Norwegian misbruges i øjeblikket i et svindelnummer, som skal få vilkårlige Facebookbrugere til at tro, at der er gratis flybilletter på højkant.

”Norwegian Airlines belønner hver familie med 2 gratis flybilletter i dag, da de fejrer 24 års kvalitetsservice!”

Netop den glædelige nyhed kan du i øjeblikket læse i et opslag på Facebook. Men Norwegian deler ikke gratis flybilletter ud i anledning af sit 24-års jubilæum. Der er tale om en svindelnummer.

Det bekræfter Norwegian på Facebook.

Og hvis du alligevel formaster dig til at deltage i lotteriet om de fiktive flybilletter, så bliver du bedt om at registrere dit mobiltelefonnummer. Gør du det, så har du automatisk også sagt ja til et abonnement på en quiz, der vil koste dig 125 kroner om ugen. Desuden bliver du bedt om at svare på en række mærkværdige spørgsmål. Og endelig skal du også dele opslaget på din egen Facebookside og skrive "tak for billetten".

Men flybilletterne lover 'det rigtige' Norwegian, at du ikke får. De har intet med den angivelige konkurrence at gøre.

”Vi anbefaler stærkt, at man ikke klikker på linket (i opslaget, red.). Og opgiv slet ikke oplysninger af nogen art. Det her er ikke noget, der kun rammer Norwegian, men også mange andre store virksomheder,” skriver Norwegian blandt andet på Facebook.

Falske konkurrencer på stribe

Det er langt fra første gang, at det norske flyselskab ufrivilligt må lægge navn til falske konkurrencer. I august var der adskillige danske og andre nordiske Facebookbrugere, der blev lokket til at aflevere personlige oplysninger i en identisk konkurrence.

Dengang fremgik det, at man skulle dele og like opslaget, og ligeledes svare på underlige spørgsmål. Også dengang advarede Norwegian mod fupnummeret.

"Advarsel! I øjeblikket cirkulerer en falsk spørgeskemaundersøgelse på Facebook. Brugere opfordres til at svare på spørgsmål om Norwegian, trykke "share", for så at vinde billetter. Dette er spam og har ingen tilknytning til Norwegian! Lad derfor venligst være med at klikke på linket," skrev flyselskabet på sin Facebookside.

Men hvorfor opstår disse kampagner hele tiden?

Bagmændene forsøger at lokke folk til, og derved opnå en sværm af "synes godt" om. De kan bruges til andre tiltag på et senere tidspunkt - for eksempel kommercielle formål. Når man deler og liker opslaget, så kan bagmændene sende meddelelser i form af reklamer til Facebookbrugerne. Og det tjener svindlerne penge på.

I det aktuelle tilfælde prøver de også at stikke snablen i din bankkonto.

Flere faresignaler

Vi behøver egentlig slet ikke Norwegians hjælp til at se, at nogen forsøger at snyde os.

For det første lyder budskabet lidt for godt til at være sandt. Ville et flyselskab virkelig dele gratis billetter ud?

For det andet ser de links, der er i opslaget, underlige ud. I et af opslagene oplyses www-adressen til Norwegian at være norwegian.com-topdealing.site. I et andet opslag står der www.norwegian-dk.com. Men Norwegians hjemmeside hedder rettelig www.norwegian.com/dk.

For det tredje hedder flyselskabet slet ikke 'Norwegian Airlines', som det fremgår af opslaget, men derimod Norwegian Air Shuttle.

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

LÆS OGSÅ: Sender nogen usynlige og lumre beskeder i dit navn?

LÆS OGSÅ: Nej, den dansende pave tager ikke livet af din telefon

Forrige artikel Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Det var ikke en ’muslimsk migrant’, der tæskede hollandsk dreng Næste artikel Nej, palæstinenserne anerkender ikke Texas som en del af Mexico Nej, palæstinenserne anerkender ikke Texas som en del af Mexico