Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter

Nu advarer Djurs Sommerland også om falske konkurrencer på Facebook, der misbruger forlystelsesparkens navn. Og alt tyder på, at bagmændene er de samme, som dem der står bag fupkonkurrencer om Legoland og Fårup Sommerland.

“Tak for mine billetter,” skriver en bruger på Facebook. Hun takker, fordi hun netop har besvaret tre spørgsmål i en falsk konkurrence og nu tror, at hun vil modtage fem gratis billetter til Djurs Sommerland. Forlystelsesparken er angiveligt i gavehumør, fordi den i år fejrer 38-års jubilæum.

Djurs Sommerland er rigtignok fra 1981 og kan derfor fejre det - måske lidt atypiske - 38-års jubilæum i 2019. Men forlystelsesparken uddeler ikke gratis billetter i den anledning.  

På deres facebookside skriver Djurs Sommerland, at det slet ikke er deres konkurrence. Med store bogstaver advarer de om den falske konkurrence og fraråder derfor alle at trykke på linket til den falske konkurrence og svare på de tre spørgsmål, der angiveligt skulle udløse de gratis billetter.

Og der er god grund til advarslen fra Djurs Sommerland. 

De fleste fupkonkurrencer på Facebook forsøger nemlig at lokke dig til at aflevere personlige oplysninger som for eksempel dine kreditkortoplysninger. I andre tilfælde forsøger svindlere at lægge cookies på din computer, så de bliver i stand til overvåge, hvad du foretager dig på nettet. 

En hurtig måde at undersøge, hvorvidt der er svindlere på spil, er ved at tjekke www-adressen. Ofte ligner de til forveksling den ægte vare. I dette tilfælde er konkurrencen placeret på hjemmesiden http://djurs.com-airs1.com/. Men Djurs Sommerlands rigtige adresse er https://djurssommerland.dk/.

Flere forlystelsesparker ramt af svindelnummer

Det er som sagt ikke kun Djurs Sommerland, som i øjeblikket er offer for fupkonkurrencer. Både Legoland og Fårup Sommerland advarer også mod lignende svindel på deres facebooksider. Det skriver TjekDet om her og her.    

Og alt tyder på, at det er de samme bagmænd, der står bag de tre falske konkurrencer. 

For det første er teksten ens. De proklamerer alle, at man med bare tre spørgsmål kan vinde 5 gratis billetter, og at der nu kun er 155 billetter tilbage. Alle de falske opslag påstår også, at anledningen til de gratis billetter er den pågældende forlystelsesparks jubilæum. Djurs Sommerland fylder således 38, Fårup Sommerland fylder 45 og Legoland Billund fylder 50 år.  

For det andet er layoutet nøjagtigt det samme. Forlystelsesparkens logo står øverst på siden og herefter kommer en boks med svarmuligheder i farver som forlystelsesparkens logo. 

For det tredje bruger de helt ens spørgsmål. Særligt spørgsmål nummer to i alle tre fupkonkurrencer bør få alarmklokkerne til at ringe. Her skal du svare på, ”hvilken ride kan du lide mest?,” og i alle tre fupkonkurrencer kan du så vælge mellem “Dæmonen” og “Karavanen”.

Men udover at spørgsmålet bliver stillet på rigtig dårligt dansk, og blandt andet anvender det engelske ord 'ride' i stedet for det danske 'forlystelse', findes de to nævnte rutsjebaner hverken i Djurs Sommerland, Fårup Sommerland eller Legoland. I Tivoli finder du derimod både Dæmonen og Kamelen (som tidligere hed Karavanen). 

For det fjerde skriver alle tre fupkonkurrencer til slut, at for at få billetterne skal du dele konkurrencen på Facebook og skrive “tak for mine billetter” i opslaget.  

Men lad være. Der er som sagt ingen gratis billetter på højkant. 

Du kan tippe os om falske konkurrencer på tip@tjekdet.dk. 

Forrige artikel Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Næste artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme
Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Verdens største kraft er kærligheden, slår Albert Einstein fast i et brev til sin datter. Budskabet har rejst i flere år og har spredt sig til flere kontinenter, men er det virkelig den verdenskendte fysiker, der står bag? Nej, viser vores jagt på historien bag teksten. Læs her, hvordan vi gjorde.

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Lungesygdommen KOL kan afhjælpes med vitaminer, hybenpulver og olier, påstår viral artikel, der lægger flere videnskabelige kilder til grund. Men artiklen overfortolker forskningen, og der findes ikke bevis for, at netop de midler afhjælper lungesygdommen. Faktisk kan den ikke kureres.

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Coronavirus er dødelig og spredes lige nu til flere verdensdele. Men det er ikke kun virussen, der spreder sig. Det samme gør et væld af urigtige historier om den. Viser et billede for eksempel, at kinesere falder døde om på gaden?  

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Et stort temperament hos kvinder er tegn på intelligens, beretter flere alternative netmedier og henviser til et australsk-amerikansk studie. Men det viser studiet, som medierne henviser til, slet ikke, og der er heller ikke anden forskning, der bakker påstanden op. 

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Store udenlandske tech-giganter som Google, Facebook og Youtube sidder på over 60 procent af annonceomsætningen på internettet i Danmark. Det udfordrer de danske medier og kan true demokratiet. Nu vil Demokratikommissionen have disse virksomheder til at betale mere til danskernes samfundskasse.

Når løgne og fake news bliver til det normale

Når løgne og fake news bliver til det normale

KOMMENTAR: Kan vi finde en mental vaccine mod fake news ved at lære at afkode manipulationens teknikker på nettet? Der er i hvert fald brug for en national plan for digital dannelse i Danmark.

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Hvis din kæreste eller ægtefælle snorker, lever du kortere. Sådan kan man læse i en artikel fra Se og Hør, der er kommenteret adskillige tusinde gange på sociale medier. Men intet tyder på, at din partners snorken koster år af dit liv, lyder det fra forskere.  

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.