Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter

Nu advarer Djurs Sommerland også om falske konkurrencer på Facebook, der misbruger forlystelsesparkens navn. Og alt tyder på, at bagmændene er de samme, som dem der står bag fupkonkurrencer om Legoland og Fårup Sommerland.

“Tak for mine billetter,” skriver en bruger på Facebook. Hun takker, fordi hun netop har besvaret tre spørgsmål i en falsk konkurrence og nu tror, at hun vil modtage fem gratis billetter til Djurs Sommerland. Forlystelsesparken er angiveligt i gavehumør, fordi den i år fejrer 38-års jubilæum.

Djurs Sommerland er rigtignok fra 1981 og kan derfor fejre det - måske lidt atypiske - 38-års jubilæum i 2019. Men forlystelsesparken uddeler ikke gratis billetter i den anledning.  

På deres facebookside skriver Djurs Sommerland, at det slet ikke er deres konkurrence. Med store bogstaver advarer de om den falske konkurrence og fraråder derfor alle at trykke på linket til den falske konkurrence og svare på de tre spørgsmål, der angiveligt skulle udløse de gratis billetter.

Og der er god grund til advarslen fra Djurs Sommerland. 

De fleste fupkonkurrencer på Facebook forsøger nemlig at lokke dig til at aflevere personlige oplysninger som for eksempel dine kreditkortoplysninger. I andre tilfælde forsøger svindlere at lægge cookies på din computer, så de bliver i stand til overvåge, hvad du foretager dig på nettet. 

En hurtig måde at undersøge, hvorvidt der er svindlere på spil, er ved at tjekke www-adressen. Ofte ligner de til forveksling den ægte vare. I dette tilfælde er konkurrencen placeret på hjemmesiden http://djurs.com-airs1.com/. Men Djurs Sommerlands rigtige adresse er https://djurssommerland.dk/.

Flere forlystelsesparker ramt af svindelnummer

Det er som sagt ikke kun Djurs Sommerland, som i øjeblikket er offer for fupkonkurrencer. Både Legoland og Fårup Sommerland advarer også mod lignende svindel på deres facebooksider. Det skriver TjekDet om her og her.    

Og alt tyder på, at det er de samme bagmænd, der står bag de tre falske konkurrencer. 

For det første er teksten ens. De proklamerer alle, at man med bare tre spørgsmål kan vinde 5 gratis billetter, og at der nu kun er 155 billetter tilbage. Alle de falske opslag påstår også, at anledningen til de gratis billetter er den pågældende forlystelsesparks jubilæum. Djurs Sommerland fylder således 38, Fårup Sommerland fylder 45 og Legoland Billund fylder 50 år.  

For det andet er layoutet nøjagtigt det samme. Forlystelsesparkens logo står øverst på siden og herefter kommer en boks med svarmuligheder i farver som forlystelsesparkens logo. 

For det tredje bruger de helt ens spørgsmål. Særligt spørgsmål nummer to i alle tre fupkonkurrencer bør få alarmklokkerne til at ringe. Her skal du svare på, ”hvilken ride kan du lide mest?,” og i alle tre fupkonkurrencer kan du så vælge mellem “Dæmonen” og “Karavanen”.

Men udover at spørgsmålet bliver stillet på rigtig dårligt dansk, og blandt andet anvender det engelske ord 'ride' i stedet for det danske 'forlystelse', findes de to nævnte rutsjebaner hverken i Djurs Sommerland, Fårup Sommerland eller Legoland. I Tivoli finder du derimod både Dæmonen og Kamelen (som tidligere hed Karavanen). 

For det fjerde skriver alle tre fupkonkurrencer til slut, at for at få billetterne skal du dele konkurrencen på Facebook og skrive “tak for mine billetter” i opslaget.  

Men lad være. Der er som sagt ingen gratis billetter på højkant. 

Du kan tippe os om falske konkurrencer på tip@tjekdet.dk. 

Forrige artikel Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Næste artikel PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning
Stikker EU bugnende hævekort i hænderne på migranterne?

Stikker EU bugnende hævekort i hænderne på migranterne?

Hele 500 euro er der sat ind på de hævekort, som migranter får udleveret ved ankomsten til Europa, hævder facebookopslag. Og det er faktisk ikke helt forkert. Men når det kommer til EU-landene, er det kun flygtninge og asylansøgere i Grækenland, der kan få uddelt sådan et kort, som giver modtagerne mulighed for at klare sig selv.

S-klimaordfører på vildveje i reglerne om afgift på el-biler

S-klimaordfører på vildveje i reglerne om afgift på el-biler

Der er ikke registreringsafgift på elbiler, siger klimaordfører for Socialdemokratiet Jens Joel. Men det er forkert. Lige nu rammer afgiften kun de dyrere modeller, men fra 2021 vil det gælde alle elbiler. Og den afgiftsmodel har Socialdemokratiet i øvrigt selv været med til at gennemføre.

Gense klimakampen: Kandidaterne kæmpede om den grønneste EU-kasket

Gense klimakampen: Kandidaterne kæmpede om den grønneste EU-kasket

Jeppe Kofod (S), Margrethe Auken (SF), Rasmus Nordqvist (Alt.), Morten Helveg Petersen og Anna Libak (V) tørnede i dag sammen i et valgmøde om deres visioner for klimapolitik i EU. Især overraskede det SF og Alternativet, at Anna Libak vil lave landbrugsstøtte om til klimastøtte. Venstre afviser dog, at det er partiets linje. 

Hvad blev der af EU’s forbud mod lakridspiben?

Hvad blev der af EU’s forbud mod lakridspiben?

Der var aldrig noget forbud, men derimod et forslag om at forbyde tobakslignende produkter – og forslaget blev nedstemt. Omtalen fordoblede i stedet salget af lakridspiber, fortæller producenten.

Populært facebookopslag om tandlægehjælp til indvandrere roder rundt i fakta

Populært facebookopslag om tandlægehjælp til indvandrere roder rundt i fakta

Offentlige kasser har spenderet næsten en halv milliard kroner på tandlægehjælp til asylansøgere og indvandrere, mens danskere ikke har mulighed for at få økonomisk hjælp til tænderne. Det påstår skribenten af et læserbrev, som tusindvis af facebookbrugere har delt. Men den udlægning er helt forkert, siger forskere.   

Analyse: Sådan fordeler vælgerne sig på de sociale medier

Analyse: Sådan fordeler vælgerne sig på de sociale medier

De fleste er nok klar over, at de forskellige sociale platforme har forskellige brugere - og en del af befolkningen er slet ikke repræsenteret på sociale medier. Den demografi, som karakteriserer den enkelte platform, har stor indflydelse på den politiske debat samme sted - og dermed hvordan brugerne interagerer med de politiske partier under folketingsvalget.

S-profil overdriver uforklaret lønforskel mellem kvinder og mænd

S-profil overdriver uforklaret lønforskel mellem kvinder og mænd

Hele 15 procent af lønforskellen mellem danske mænd og kvinder kan ikke forklares med forskelle i uddannelse, erhvervserfaring, sektor, branche, arbejdsfunktion eller lignende. Sådan lyder det fra den socialdemokratiske folketingskandidat Pernille Rosenkrantz-Theil. Men det lader til hun har rodet rundt i begreberne, siger forskere.  

Fake news er ’old news’ i Estland

Fake news er ’old news’ i Estland

Hvis man skulle nævne ét land, som for alvor er bekymrede over desinformation, så er det Estland. For at tackle problemet fokuserer esterne især på strategisk kommunikation, og de fleste initiativer er rettet mod desinformation fra Rusland.

Hvem er (u)værdige til en plads i Folketinget?

Hvem er (u)værdige til en plads i Folketinget?

Med henholdsvis en (anket) racismedom hos Rasmus Paludan og en udstået fængselsstraf hos Klaus Riskær Pedersen er værdighed til at sidde i Folketinget blevet et emne ved dette års folketingsvalg. Men kan manglende værdighed være en forhindring for at blive valgt ind i Folketinget? 

Hvad blev der af de krumme agurker?

Hvad blev der af de krumme agurker?

Et forbud mod skæve agurker bliver ofte brugt som eksempel på EU’s absurde bureaukrati. Men det blev afskaffet for 10 år siden – og det har aldrig påvirket danske producenter. Og så har det faktisk slet ikke rødder i EU, men derimod i FN.