Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter

Nu advarer Djurs Sommerland også om falske konkurrencer på Facebook, der misbruger forlystelsesparkens navn. Og alt tyder på, at bagmændene er de samme, som dem der står bag fupkonkurrencer om Legoland og Fårup Sommerland.

“Tak for mine billetter,” skriver en bruger på Facebook. Hun takker, fordi hun netop har besvaret tre spørgsmål i en falsk konkurrence og nu tror, at hun vil modtage fem gratis billetter til Djurs Sommerland. Forlystelsesparken er angiveligt i gavehumør, fordi den i år fejrer 38-års jubilæum.

Djurs Sommerland er rigtignok fra 1981 og kan derfor fejre det - måske lidt atypiske - 38-års jubilæum i 2019. Men forlystelsesparken uddeler ikke gratis billetter i den anledning.  

På deres facebookside skriver Djurs Sommerland, at det slet ikke er deres konkurrence. Med store bogstaver advarer de om den falske konkurrence og fraråder derfor alle at trykke på linket til den falske konkurrence og svare på de tre spørgsmål, der angiveligt skulle udløse de gratis billetter.

Fakta
Og der er god grund til advarslen fra Djurs Sommerland. 

De fleste fupkonkurrencer på Facebook forsøger nemlig at lokke dig til at aflevere personlige oplysninger som for eksempel dine kreditkortoplysninger. I andre tilfælde forsøger svindlere at lægge cookies på din computer, så de bliver i stand til overvåge, hvad du foretager dig på nettet. 

En hurtig måde at undersøge, hvorvidt der er svindlere på spil, er ved at tjekke www-adressen. Ofte ligner de til forveksling den ægte vare. I dette tilfælde er konkurrencen placeret på hjemmesiden http://djurs.com-airs1.com/. Men Djurs Sommerlands rigtige adresse er https://djurssommerland.dk/.

Flere forlystelsesparker ramt af svindelnummer

Det er som sagt ikke kun Djurs Sommerland, som i øjeblikket er offer for fupkonkurrencer. Både Legoland og Fårup Sommerland advarer også mod lignende svindel på deres facebooksider. Det skriver TjekDet om her og her.    

Og alt tyder på, at det er de samme bagmænd, der står bag de tre falske konkurrencer. 

For det første er teksten ens. De proklamerer alle, at man med bare tre spørgsmål kan vinde 5 gratis billetter, og at der nu kun er 155 billetter tilbage. Alle de falske opslag påstår også, at anledningen til de gratis billetter er den pågældende forlystelsesparks jubilæum. Djurs Sommerland fylder således 38, Fårup Sommerland fylder 45 og Legoland Billund fylder 50 år.  

For det andet er layoutet nøjagtigt det samme. Forlystelsesparkens logo står øverst på siden og herefter kommer en boks med svarmuligheder i farver som forlystelsesparkens logo. 

For det tredje bruger de helt ens spørgsmål. Særligt spørgsmål nummer to i alle tre fupkonkurrencer bør få alarmklokkerne til at ringe. Her skal du svare på, ”hvilken ride kan du lide mest?,” og i alle tre fupkonkurrencer kan du så vælge mellem “Dæmonen” og “Karavanen”.

Men udover at spørgsmålet bliver stillet på rigtig dårligt dansk, og blandt andet anvender det engelske ord 'ride' i stedet for det danske 'forlystelse', findes de to nævnte rutsjebaner hverken i Djurs Sommerland, Fårup Sommerland eller Legoland. I Tivoli finder du derimod både Dæmonen og Kamelen (som tidligere hed Karavanen). 

Fakta

For det fjerde skriver alle tre fupkonkurrencer til slut, at for at få billetterne skal du dele konkurrencen på Facebook og skrive “tak for mine billetter” i opslaget.  

Men lad være. Der er som sagt ingen gratis billetter på højkant. 

Du kan tippe os om falske konkurrencer på [email protected]


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu