Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter

Nu advarer Djurs Sommerland også om falske konkurrencer på Facebook, der misbruger forlystelsesparkens navn. Og alt tyder på, at bagmændene er de samme, som dem der står bag fupkonkurrencer om Legoland og Fårup Sommerland.

“Tak for mine billetter,” skriver en bruger på Facebook. Hun takker, fordi hun netop har besvaret tre spørgsmål i en falsk konkurrence og nu tror, at hun vil modtage fem gratis billetter til Djurs Sommerland. Forlystelsesparken er angiveligt i gavehumør, fordi den i år fejrer 38-års jubilæum.

Djurs Sommerland er rigtignok fra 1981 og kan derfor fejre det - måske lidt atypiske - 38-års jubilæum i 2019. Men forlystelsesparken uddeler ikke gratis billetter i den anledning.  

På deres facebookside skriver Djurs Sommerland, at det slet ikke er deres konkurrence. Med store bogstaver advarer de om den falske konkurrence og fraråder derfor alle at trykke på linket til den falske konkurrence og svare på de tre spørgsmål, der angiveligt skulle udløse de gratis billetter.

Og der er god grund til advarslen fra Djurs Sommerland. 

De fleste fupkonkurrencer på Facebook forsøger nemlig at lokke dig til at aflevere personlige oplysninger som for eksempel dine kreditkortoplysninger. I andre tilfælde forsøger svindlere at lægge cookies på din computer, så de bliver i stand til overvåge, hvad du foretager dig på nettet. 

En hurtig måde at undersøge, hvorvidt der er svindlere på spil, er ved at tjekke www-adressen. Ofte ligner de til forveksling den ægte vare. I dette tilfælde er konkurrencen placeret på hjemmesiden http://djurs.com-airs1.com/. Men Djurs Sommerlands rigtige adresse er https://djurssommerland.dk/.

Flere forlystelsesparker ramt af svindelnummer

Det er som sagt ikke kun Djurs Sommerland, som i øjeblikket er offer for fupkonkurrencer. Både Legoland og Fårup Sommerland advarer også mod lignende svindel på deres facebooksider. Det skriver TjekDet om her og her.    

Og alt tyder på, at det er de samme bagmænd, der står bag de tre falske konkurrencer. 

For det første er teksten ens. De proklamerer alle, at man med bare tre spørgsmål kan vinde 5 gratis billetter, og at der nu kun er 155 billetter tilbage. Alle de falske opslag påstår også, at anledningen til de gratis billetter er den pågældende forlystelsesparks jubilæum. Djurs Sommerland fylder således 38, Fårup Sommerland fylder 45 og Legoland Billund fylder 50 år.  

For det andet er layoutet nøjagtigt det samme. Forlystelsesparkens logo står øverst på siden og herefter kommer en boks med svarmuligheder i farver som forlystelsesparkens logo. 

For det tredje bruger de helt ens spørgsmål. Særligt spørgsmål nummer to i alle tre fupkonkurrencer bør få alarmklokkerne til at ringe. Her skal du svare på, ”hvilken ride kan du lide mest?,” og i alle tre fupkonkurrencer kan du så vælge mellem “Dæmonen” og “Karavanen”.

Men udover at spørgsmålet bliver stillet på rigtig dårligt dansk, og blandt andet anvender det engelske ord 'ride' i stedet for det danske 'forlystelse', findes de to nævnte rutsjebaner hverken i Djurs Sommerland, Fårup Sommerland eller Legoland. I Tivoli finder du derimod både Dæmonen og Kamelen (som tidligere hed Karavanen). 

For det fjerde skriver alle tre fupkonkurrencer til slut, at for at få billetterne skal du dele konkurrencen på Facebook og skrive “tak for mine billetter” i opslaget.  

Men lad være. Der er som sagt ingen gratis billetter på højkant. 

Du kan tippe os om falske konkurrencer på tip@tjekdet.dk. 

Forrige artikel Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk Næste artikel DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

"Coronavirussen er slet ikke ny, og man har vaccineret kvæg mod virussen i årevis", lyder en påstand, der bliver delt heftigt på sociale medier. Men der er tale om to forskellige grene af samme virus, og derfor virker vaccinationen til kvæg ikke mod sygdommen covid-19, der lige nu hærger i hele verden. 

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

BLOGINDLÆG: Et studie blandt 2,3 millioner facebookbrugeres informationsforbrug har påvist, at personer med konspiratoriske overbevisninger har større tendens til at acceptere fingerede nyheder og udokumenterede påstande end gennemsnittet. Når kritisk sans slår over i konspiratorisk tænkning, stopper blikket med at være kritisk, og ”alternative kendsgerninger” sluges råt.

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Medier flyder over med advarsler mod at tage ibuprofen mod feber og smerter i forbindelse med covid-19. Myndighederne anbefaler, at man tager paracetamol, men kender ikke til dokumentation for skadevirkninger ved ibuprofen i forbindelse med covid-19. Danske forskere hasteanalyserer sagen.