Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

Hvis du bare lige svarer på tre korte spørgsmål, belønner Legoland dig med fem gratis billetter til en samlet værdi af næsten 1.900 kroner, lyder et opslag, der florerer på Facebook. Men det er fup og bedrag. 

Rasmus Kerrn-JespersenThomas Hedin

“Tillykke” lyder indledningen på den besked, der overbringer dig det glade budskab om, at du kun er tre korte spørgsmål fra 5 gratis billetter til Legoland Billund.

Fakta
Med en normal billetpris på 379 kroner, kan du altså score en gevinst på knap 1.900 kroner på en indsats, der ikke tager mange øjeblikke.  

De gratis billetter bliver ifølge opslaget givet væk, fordi Legoland fejrer 50-års jubilæum. Men konkurrencen er humbug, advarer Legoland i et opslag på Facebook.   

Legoland Billund står altså ikke klar til at belønne dig med 5 gratis entrebilletter, hvis du svarer på spørgsmålene. Der er tale om et falsk opslag, skriver Legoland Billund til sine mere end 250.000 følgere på det sociale medie. 

Der kører i øjeblikket lignende falske konkurrencer for både Fårup Sommerland og Djurs Sommerland. Begge advarer mod svindlen på deres respektive facebooksider.  

Fakta
Og der er god grund til at lade være med at klikke på linket. Fupkonkurrencer på Facebook er der mange af, og de fleste forsøger at lokke dig til at aflevere personlige oplysninger som for eksempel tallene på dit kreditkort. I andre tilfælde kan der være tale om et forsøg på at lægge cookies på din computer, så svindlerne bliver i stand til overvåge, hvad du foretager dig på nettet.  

Konkurrencen er genbrug

Det er ikke første gang, at svindlere forsøger at misbruge forlystelsesparkens navn. En lignende falsk konkurrence løb som en steppebrand på Facebook i juli sidste år og i januar tidligere i år. Legolands logo, historien om 50-års jubilæet og fremgangsmåden med de tre hurtige spørgsmål går igen i alle tre falske konkurrencer. Bemærk i øvrigt, at Legoland Billund er startet i 1968 og derfor havde 50-års jubilæum i 2018.

Men en enkelt ting adskiller de tre falske konkurrencer, nemlig de www-adresser, som du havner på, hvis du klikker på konkurrencens link. 

LÆS OGSÅ: Fup-sms fra 'PostNord' lover gratis præmie uden hold i virkeligheden 

I de tidligere versioner af svindelnummeret havnede du på "legoland-dk.net" eller "legoland-dk.com", men de domæner blev blokeret og er nu nedlagt. I det opslag, der kører på Facebook lige nu, havner du på en adresse, der lugter endnu mere af svindel, nemlig http://legoland.com-usx.com/. Legolands rigtige hjemmeside hedder "www.legoland.dk"

Det er faktisk vigtigt at holde øje med www-adressen, understreger Martin Duus Horslund, der er PR-koordinator for Legoland Billund, da vi talte med ham sidste sommer om samme svindelnummer. 

“Hold øje med hjemmesideadressen. Den falske konkurrence har adressen legoland-dk.net, men Legolands hjemmeside er legoland.dk. Og ofte er den slags falske konkurrencer fyldt med stavefejl,” fortæller han og fortsætter: 

“Det er ikke os, der står bag den konkurrence. Og vi er selvfølgelig drøn ærgerlige over, at der er nogen, der bruger vores navn.”  

Utroligt klodsede spørgsmål 

Klikker du på linket til den falske konkurrence, bliver du ført til en hjemmeside, hvor du skal besvare tre spørgsmål. Af hjemmesiden fremgår det tydeligt, at der kun er et begrænset antal billetter tilbage, så du skal skynde dig, hvis du vil være blandt de heldige vindere.  

Særligt spørgsmål nummer to bør få alarmklokkerne til at ringe. Her skal du svare på, hvilken “ride” du bedst kan lide? At bruge ordet ”ride” i den sætning giver slet ingen mening på dansk. Det gør det kun på engelsk, hvor det i denne sammenhæng burde oversættes til ”forlystelse”. Den sproglige brøler ville Legoland næppe lave i en storstilet konkurrence.

Samtidig er svarmulighederne til spørgsmålet ‘Dæmonen’ og ‘Karavanen’, hvor Dæmonen er en eksisterende forlystelse i Tivoli og Karavanen er en tidligere forlystelse i Tivoli, som i dag er erstattet af Kamelen. Derfor giver heller ikke svarmulighederne nogen mening. 

LÆS OGSÅ: Nej! Alle dine billeder bliver ikke tilgængelige for hele verden i morgen 

Når du har besvaret de tre spørgsmål, analyserer hjemmesiden dine svar og vender tilbage med en besked om, at du har vundet fem gratis billetter. Du skal bare lige dele konkurrencen på Facebook og skrive "Tak for mine billetter". 

Men lad være. Der er ingen gratis billetter på højkant. 

Når Legoland rent faktisk står bag konkurrencer, kan man altid finde dem på Legolands hjemmeside, hvor man også kan finde konkurrencebetingelser og anden relevant information. 

Vi skriver løbende om svindleres forsøg på at lænse din bankkonto og andre fupnumre på sociale medier. Tidligere i år måtte også PostNord ufrivilligt lægge navn til en sms-kampagne, hvor det hævdedes, at selskabet lovede gratis præmier. Ikea har tidligere advaret mod en falsk konkurrence. På Facebook blev det fejlagtigt hævdet, at Norwegian uddelte gratis flybilletter.  

Du kan tippe os om falske konkurrencer på [email protected]

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen. 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu