Her er tegningen til et sammenhængende sundhedsvæsen

Meget tyder på, at sundhedsvæsenet fremover skal organiseres i en række nye og stærke sundhedsklynger. En ny model for samarbejde med praktiserende læger kan komme i spil for at sikre lægedækning i hele landet. Forude venter et internt opgør i regeringen om sundhedsvæsenet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Det danske sundhedsvæsen står over for en kæmpemæssig omstilling i 2024.

Når Sundhedsstrukturkommissionen har afleveret sine anbefalinger til foråret, vil vejen være banet for en politisk proces, der kommer til at rykke godt og grundigt på sundhedsvæsenets tektoniske plader for at sikre patienterne en mere sammenhængende behandling.

I dag er sundhedsvæsenet delt op i tre sektorer, hvor man lovgivningsmæssigt har gjort alt, hvad man kan, for at vi ikke kan samarbejde med hinanden.

Sisse Marie Welling (SF)
Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune og fungerende formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg

Målet er at samle ansvaret – både ledelsesmæssigt, økonomisk og fagligt – for patientens rejse mellem egen læge, sygehus og den kommunale pleje og genoptræning. Formanden for kommissionen, Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør, Jesper Fisker, taler ligefrem om at etablere et såkaldt ”kædeansvar”.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024