Ingen undskyldninger længere

Nu har vi talt længe nok om alt det, der skal gøre os til en digital nation. Vi svømmer i råd og festtaler, men der er brug for handling og for konkrete redskaber til at træffe de rigtige valg.

Dansk Metals formand, Claus Jensen, siger det i så klar tekst i denne udgave af Mandag Morgen, at det ikke kan misforstås. Der er ingen undskyldninger længere for, at hans medlemmer ikke også selv tager ansvar for at uddanne sig til en fremtid med robotter, kunstig intelligens og helt ændrede kompetencekrav for at være en del af arbejdsmarkedet. Mulighederne for at tage ansvar for egen fremtid er nu til stede med de nye overenskomster, men analyser viser beklageligvis, at et stort antal lønmodtagere ikke fornemmer det brændende behov for efteruddannelse, før det er for sent.

Claus Jensen sender samme klare og forståelige budskab til politikerne om ikke at blive ved med at tale om opprioritering af erhvervsuddannelserne, men nu endelig at gøre noget ved det, når nu alle kan se, at der kommer til at mangle faglærte om få år.

Samme budskaber om, at Danmark har et skrigende behov for at indrette arbejdsmarkedet og hele uddannelsessektoren til de ændrede kompetencekrav, og at det forudsætter en massiv efteruddannelsesindsats, kommer enstemmigt fra de store erhvervsorganisationer, fra andre dele af fagbevægelsen end Dansk Metal og fra mange uddannelsessteder, som dels skal forberede de næste generationer til arbejdsmarkedet og dels selv bliver målt økonomisk på, i hvilken grad de unge kommer i beskæftigelse.

Login