Claus Kragh har siden begyndelsen af 1990'erne beskæftiget sig indgående med Europas udvikling fra en løs gruppering af splittede nationalstater til en tæt integreret Europæisk Union med globale ambitioner. Har dækket Danmarks grønne omstilling og international klimapolitik i FN og EU siden 2007.
Uddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, 1991.
Efteruddannelse 'Journalist in Europe' ved Centre de Formation des Journalistes, Paris, 1994-95.
Macrons plan om EU i flere hastigheder presser Danmark
Statsministeren vil af med forsvarsforbeholdet, men advarer mod mere EU-integration. Frankrigs præsident Macron foreslår et EU i to hastigheder og en ydre EU-ring, der kan give Ukraine, Balkanlandene, Storbritannien og måske Grønland tilknytning til EU.
Claus Kragh, Simon Friis Date og Siri Marie Munch Schrøder
Hvis der nogensinde har været et politisk vindue for et stærkere politisk samarbejde i Norden inden for rammerne af et samarbejdende EU og med amerikansk velsignelse, så er det nu.
Finland og Sverige er på vej ind i Nato, men er begge modstandere af et mere føderalt EU, ligesom de tre nynordiske lande Estland, Letland og Litauen. I Danmark ønsker S-regeringen, at Danmark skal deltage fuldt og helt i EU’s forsvarspolitik, men er ligesom de øvrige Norden imod den øgede politiske integration i EU, som de stærkeste stemmer i hjertet af EU ønsker sig.
Det har Frederiksen sammen med i alt tolv andre regeringsledere i EU-lande slået fast i en fælles udtalelse, efter at EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen og Frankrigs præsident Emmanuel Macron har gjort sig til fortalere for at styrke kernen i EU-samarbejdet.