Ligestillingsminister: Virksomhederne skal ville ligestilling, ikke tvinges 

Danmark har et snævert kønsbegreb, og særligt er det et problem, at der mangler kvinder i de øverste ledelseslag, mener landets nye ligestillingsminister, Marie Bjerre. Men på nuværende tidspunkt er der lovgivet nok, synes hun. Nu er det op til os selv og virksomhederne at skabe reel forandring. 

Marie Bjerre (V) har været minister for ligestilling og digitalisering siden december 2022. Hun mener, ligestillingskampen er vigtig, men er ikke meget for at lovgive mere på området lige nu. Hun savner en kulturændring omkring køn, og den skal komme nedefra - ikke oppefra. 
Marie Bjerre (V) har været minister for ligestilling og digitalisering siden december 2022. Hun mener, ligestillingskampen er vigtig, men er ikke meget for at lovgive mere på området lige nu. Hun savner en kulturændring omkring køn, og den skal komme nedefra - ikke oppefra. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Stine Bjerre Herdel

Du er ny ligestillingsminister, og i denne uge fejrer vi kvindernes årlige kampdag. Hvor synes du, vi er i bestræbelsen på ligestilling mellem kønnene i Danmark? 

Ligestillingskampen er stadig enormt vigtig. Formelt set er der ligestilling i Danmark, men bare ikke i praksis. For mig er den største ligestillingsudfordring, at kvinder skal have bedre mulighed for at slå igennem i toppen af samfundet i ledelser og bestyrelser. Seks ud af ti er af den opfattelse, at der er ligestilling mellem kønnene i ledelse, og at kvinderne kan, hvad de vil. Men der er stadig normer og kulturer i Danmark, som spænder ben for, at kvinder kan udleve deres fulde potentiale og udnytte de muligheder, de har.  

Formelt set er der ligestilling i Danmark, men bare ikke i praksis.

Marie Bjerre
Minister for ligestilling og digitalisering


Hvad mener du, det er for normer og kulturer, der spænder ben?
 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024