Miljøchef i FN: Klimakrisen er kun én af tre planetære kriser

Det ser skidt ud for klodens økosystemer. Vi har brug for at slutte fred med naturen, ellers bliver det værst for os selv, siger Inger Andersen, øverste chef for FN’s miljøbeskyttelsesorganisation, der står bag ny rapport med de seneste miljø-data.

Foto: UNEP
Peter Hesseldahl

Man skulle synes, at klimaforandringerne var rigeligt at bekymre sig over. Men det er såmænd kun den ene af de tre alvorlige miljøkriser, vi står midt i. 

Klimaet, miljøet og økonomien – kan de forenes?

Hvordan kan økonomien indrettes, så den understøtter en langsigtet bæredygtig udvikling snarere end at underminere forudsætningerne for, at vi kan trives i fremtiden? 

Det spørgsmål vender Peter Hesseldahl med en række førende tænkere inden for samspillet mellem økonomi og miljø. 

I de kommende uger kan du blandt andet møde Partha Dasgupta, professor i økonomi ved Cambridge University og hovedforfatter til det engelske finansministeriums store rapport om værdien af naturen. 

Find tidligere interviews på mm.dk 

  • Peter Blom, direktør for Europas næststørste værdibaserede bank Triodos 
  • Eric Beinhocker, lederen af Oxfords Institute for New Economic Thinking 
  • Jeffrey Sachs, økonom og igennem 1980’erne og 1990’ernes politiske omvæltninger rådgiver for en række lande i Latinamerika og for Polen og Rusland.
  • Johan Rockström, en af verdens førende klimaforskere, og udvikler af konceptet "planetary boundaries".

Imens kloden bliver varmere, styrtdykker biodiversiteten, og den globale forurening af jorden og vandet er værre end nogensinde. 

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu