Ørsted-formand: Staten sikrer langsigtet stabilitet

Thomas Thune Andersen har været bestyrelsesformand for Ørsted siden 2014. Han har kun godt at sige om samarbejdet med staten, og han har lært meget af at stå i spidsen for en virksomhed med massiv politisk bevågenhed.

Så længe staten er i stand til at formulere, hvorfor staten ønsker at eje noget, vil posten som bestyrelsesformand i et hvilket som helst statsselskab være attraktiv for Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand for et af statens største selskaber, Ørsted.

”Hvis staten kan artikulere, hvorfor staten ejer et selskab, så kan man formulere en langsigtet strategi, hvilket er vigtigt for virksomhedens fremtid. Det vil jeg gerne være med til. Her i Ørsted har staten klart kunnet formulere, hvorfor staten er medejer, og der er lagt en klar strategi, som vi er godt på vej til at udmønte. Det har været særdeles positivt og konstruktivt at arbejde sammen med ministeren, ministeriet og det politiske system, og jeg fortsætter gerne, så længe aktionærerne vil have mig,” siger Thomas Thune Andersen om sine erfaringer efter godt fire år på formandsposten for energigiganten. En post, som han overtog efter Fritz Schur i marts 2014.

Login