Praktik på Mandag Morgen

Hvordan er det, at være journalistpraktikant hos redaktionen på Mandag Morgen?

Foto: Arthur Cammelbeeck
Andreas Baumann

Redaktionen på Mandag Morgen bidrager med stor glæde til uddannelsen af fremtidens danske journalister. Men hvordan er det egentlig, at være journalistpraktikant i det 35 år gamle ugebrev og medie for samfundets beslutningstagere?

Vi har forsøgt at samle svarene herunder.

Men hvis du vil have historien fra en af vores tidligere praktikanter, så læs Rebeccas beskrivelse her. 

Find tendenserne bag nyhederne

Som praktikant på Mandag Morgen jagter du de strømninger, der driver nyhederne og trækker politik og mennesker i nye retninger. Du tænker i relevans, der rækker udover en begivenhedsdato eller en politisk udmelding. Og så får du tid og plads til at gøre det grundigt.

Mandag Morgen udkommer digitalt på mm.dk og som ugentligt printmagasin og et dagligt mail-nyhedsbrev, som vi kalder MM Brief.

Vores historier udkommer også på de sociale medier og i kortere citatversioner til Ritzau. Du kommer til at prøve kræfter med alle formater.

Om Mandag Morgen

Mandag Morgen er en særlig ø i mediehavet, hvor vi tillader os den luksus at slippe nyhedsdøgnets mellemregninger for bedre at kunne se det store billede. Vi har stor fokus på dokumentation og metode. Kontekst og perspektiv er nøglen til en god Mandag Morgen historie, som altid rummer solid research og substans og original analyse. Man skal blive klogere af at læse Mandag Morgen – og du vil opleve, at man også bliver klogere af at skrive det. Vi er især optaget af samfundets omstilling af det digitale, klimaet, demokratiet og økonomien. Du kan læse vores 7 løfter til læserne her.

Praktik på Mandag Morgen

Gennem dit år her, sidder du  sammen med en af redaktionens faglige øer i 3-4 måneder ad gangen. Det betyder, at du altid har mulighed for faglig sparring med en erfaren journalist - og at I ofte vil arbejde sammen om fælles projekter. 

  • Velfærd og politik (Torben Andersen & Jens Reiermann) 
  • Grøn omstilling og global politik (Claus Kragh)
  • Ledelse og arbejdsliv (Stine Bjerre Herdel)
  • Teknologi og fremtid (Peter Hesseldahl)

Mål for din uddannelse

På Mandag Morgen bliver du særligt stærk i den analytiske genre. Du lærer at systematisere din research og at sætte de daglige nyheder i et større perspektiv. Du får også mulighed for at skrive længere interviews og gå i dybden med større undersøgelser, hvor vi virkelig graver igennem et emne og i en serie af artikler forsøger at sætte en ny dagsorden.  

Coaching og sparring

Igennem hele din praktik på Mandag Morgen kommer du til at arbejde tæt sammen med uddannede journalister på en redaktion, hvor der er stor tradition for samarbejde på tværs. Derfor vil du opleve, at der er gode muligheder for sidemandscoaching og sparring med redaktører, både inden og mens du skriver dine artikler.

Det er dog vigtigt, at du også trives med selv at tage initiativ og ansvar. Det er dine originale ideer og tanker, der skal være med til at forme Mandag Morgen i det år, du er hos os.

Feedback

Din praktikvejleder holder månedlige møder med dig, hvor du får feedback på dit arbejde og I sammen finder sammen ud af, hvad du den næste måned skal fokusere på for at blive endnu dygtigere.

Praktikantdage

På Mandag Morgen og Altinget holder vi også egne praktikantdage, hvor praktikanterne bestemmer, hvad der skal ske sammen med praktikantvejlederen.

Når du har været halvdelen af din tid på Mandag Morgen, holder praktikantvejlederen en midtvejssamtale med dig. Hovedemnerne er: Hvad mangler du at lære? Hvad kunne du godt tænke dig at prøve journalistisk, inden praktikken er slut?

Socialt

Mediehuset på Ny Kongensgade 10 er en arbejdsplads med en relativ lav gennemsnitsalder. Det betyder, at mange af de uddannede journalister kan huske, hvordan det var at være praktikant. Samtidig er der også meget socialt samvær mellem journalister, researchere og redaktionsassistenter. Vi holder store sommer- og julefester og har fredagsbar en gang imellem.

Første dag

Programmet for den første dag aftales med praktikant-vejlederen – men tag det roligt: Vi laver et godt intro-program for dig, så du kommer godt i gang!

Særlige forhold

Mandag Morgen udkommer 43 uger om året, og det vil sige, at der er gode muligheder for, at du kan holde dine 6 ugers ferie i efterårsferie, vinterferie, påske, sommerferie og til jul. Det er alt sammen perioder, hvor ugebrevet ikke udkommer.  Derudover har du fri, når der er praktikantdage. Arbejdsugen er på 37 timer. Arbejdstiden ligger normalt mellem kl. 9 og 17, men du tilrettelægger den i høj grad selv ligesom resten af redaktionens journalister. Der er gode muligheder for at arbejde hjemme en dag om ugen. 

FAQ

Læs de hyppige spørgsmål og svar her. 

Eller send os en e-mail.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu