Topchef om bestyrelsens rolle i Cowis grønne turnaround: "Jeg kan love dig for, at de ikke har været medløbere"

Ingeniør- og arkitekturkoncernen COWI vil udfase alle fossile forretninger. Bæredygtighed er hjertet i virksomhedens strategi, siger topchef Lars-Peter Søbye. Han giver her et indblik i, hvordan det gik til, da han fik bestyrelsens opbakning til at satse hele butikken på grønt.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Claus Kragh

Lars-Peter Søbye
  • Født 1960.

  • Ansat i COWI siden 1986.

  • CEO siden 2008

  • IMD, Schweiz, 2013

  • Civilingeniør, Aalborg Universitet, 1985
COWI’s ingeniører har udviklet broprojekter over hele Europa. Fra Aggersund over Limfjorden til Messinastrædet mellem Sicilien og det italienske fastland, og fra Øresund til Pont de Normandie over Seinens udmunding i Den Engelske Kanal.

Med stål, beton og asfalt har de rådgivende ingeniører fra københavner-virksomheden, der nu holder til i Lyngby, taget del i efterkrigsårenes massive udbygning af Europas infrastruktur – en proces, der har været drevet af de nu så ildesete fossile brændsler. Energikrisen i 1970’erne lærte virksomheden meget om energieffektivitet, men den fossile fest fortsatte indtil 2022.

Nu skal det være slut. COWI har besluttet sig for at være en af de virksomheder, der går foran i den grønne omstilling. I slutningen af januar meldte COWI’s topchef Lars-Peter Søbye ud, at virksomheden vil udfase sine fossile forretninger, og at man fremover vil stræbe efter bæredygtighed både internt i virksomheden, der har 6.800 ansatte på verdensplan, og i relation til de forretninger, man vil drive i fremtiden.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu