Fremtidens kriseledelse: Kom de næste kriser i forkøbet, inden de rammer

De aktuelle kriser i verden drives af fire stærke kræfter og efterlader mindst fem alvorlige konsekvenser. Dem kunne vi have undgået, hvis ikke vi så længe havde været fastlåst i et kollektivt kort- og snæversyn. Men i kriserne skal vi også finde mulighederne. 

Foto: Arthur Cammelbeeck
Erik Rasmussen

Lederskab under ekstreme vilkår

Når verden er i ekstrem bevægelse, stiller det nye krav til dem, der skal finde løsningerne og lede andre gennem forandringerne. Temaet her klæder dig på til at tage lederskab i krig, corona og kimakrise.

Artiklerne i denne serie er et resultat af en éndagstænketank om lederskab under ekstreme vilkår efter initiativ af Navigating 360, Sustainia, Dansk Design Center og Board Network Navigating 360 og Mandag Morgen. 

De sidste to år har været et dyrekøbt lærestykke i kriseledelse – eller manglen på samme.  

I den periode har verden mødt tre globale kriser, der tilsammen konfronterer os med de ubetinget største udfordringer siden Anden Verdenskrig. De er alle kommet bag på os, og de har alle undervejs udviklet sig til eksistentielle samfundskriser, vi har svært ved at finde effektive og bæredygtige løsninger på. 

Det skyldes ikke mindst vores kollektive kort- og snæversyn. Vi har for længe haft et fastlåst fokus på de nære udfordringer. Velstanden. Væksten. Velfærden. Politikerne, fordi det var her, stemmerne lå. Virksomhederne, fordi det var genvejen til de hurtigste gevinster. Og borgerne, fordi de ikke har haft incitamenter til at ændre adfærd. Først når kriserne har været umulige at ignorere, har opmærksomheden flyttet sig.  
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024