Oculus’ nye VR-headset: Lavere pris, langt lettere at bruge

Så er det lige før, salget åbner for et sæt virtuality-briller, som måske kan få et gennembrud blandt gamere i stil med det, Nintendo Wii i sin tid præsterede.

Oculus Quest kommer til salg 21. maj. I Danmark bliver prisen cirka 3.500 kroner, og for de penge får man et VR-headset, der tager et stort spring fremad i brugervenlighed.
 
De fleste virtual reality-headset, der er til at betale for almindelige forbrugere, har hidtil været besværlige at anvende, fordi headsettet skal forbindes med ledninger til en pc, der kan afvikle det indhold, man ser i brillen.

Ydermere er man typisk nødt til at have en eller anden type sensor placeret i lokalet, så headsettet kan følge bevægelserne af de controllere, man holder i hænderne, og komme med advarsler, hvis man begynder at bevæge sig ud i de dele af lokalet, hvor man risikerer at støde ind i møbler eller vægge.

Der findes trådløse modeller, men de er dyre, eller de er i begrænset kvalitet, fordi de fungerer ved, at man ser indholdet på skærmen af en smartphone, som er sat ind i brillen.
 
Oculus Quest er et stand alone-headset. Hele processeringen sker i selve brillen, og derfor er der ikke besvær med at skulle tage hensyn til kabler. Man tager simpelthen brillen på og styrer oplevelsen med de trådløse controllere.
 
På siderne af Oculus Quest sidder fire kameraer, der bruges til at registrere omgivelserne og brugerens bevægelser.

Login