"Havet har brug for en redningsplan, ikke en planlov"

Havet er ikke bare et stort sted, vi skal udnytte bedst muligt. Havet er grundlaget for liv, siger præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Gjerding, der for nyligt er blevet udpeget som forperson for den nye Tænketanken Hav. Hun mener, at regeringens udkast til en havplan skal skrottes.

Foto: /Philip Davali/Ritzau/Scanpix
Andreas Baumann

Der er bælgfrugter i kantinen igen i dag. Men Maria Reumert Gjerding spiser skam fisk. De skal bare være fanget naturskånsomt og i respekt for miljøet. Selvfølgelig.

Det følger nok med, når man er forperson for Tænketanken Hav, en nyopfindelse fra Velux Fonden, der har skudt 75 millioner kroner i projektet over de næste fem år. Tøjlerne til tænketanken er samtidig givet til præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, som den tidligere miljøordfører for Enhedslisten har siddet i spidsen for siden 2018.

Det er i denne dobbelte kapacitet, at Maria Reumert Gjerding stiller op til interview i Tænketanken Havs lokaler om havplanen, en våd februardag, og på sin telefon fremviser appen Blue Lobster, der hjælper hende med at købe skånsomt fanget fisk, som man kan spise med god samvittighed.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024