Risikofrygt i Europa er Afrikas økonomiske akilleshæl

Afrika er stadig uopdaget land for størstedelen af dansk erhvervsliv, der ikke tør løbe nogen risiko ved at handle på de ellers hurtigt voksende markeder på kontinentet. Selvom den politiske opmærksomhed på Afrika stiger, halter investeringslysten. Men det er en fejl, mener Dansk Industri og A.P Møller Capital, der ser et stort dansk potentiale i Afrika.

Mads Thunestvedt Hansen

”Du skal være klar til at smide en milliard kroner, hvis du vil etablere dig på det afrikanske marked.”

Ordene stammer fra vicepræsident i Maersk Caroline Pontoppidan og faldt på en DI-konference før jul, der satte fokus på mulighederne i dansk handel med det afrikanske kontinent.

Mulighedernes kontinent?

Afrika er kommet på den verdenspolitiske radar, som en brudzone mellem Øst og Vest. Her står kampen om råstoffer, arbejdskraft, nye erhvervseventyr og de 54 afrikanske landes FN-mandater centralt i kampen om den nye verdensorden. Derfor sætter Mandag Morgen i den kommende tid fokus på kontinentet og dets mange muligheder og risici.

Selvom en milliard kroner kan virke som en voldsom satsning for de fleste, handlede det for Caroline Pontoppidan ikke så meget om at komme med afskrækkende advarsler om det at gøre forretning i Afrika. Snarere det modsatte. For Afrika er i dag mulighedernes kontinent og rummer et uudnyttet potentiale, som Danmarks erhvervsliv samlet set slet ikke har blik for.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu