DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme

Stephanie Karma Salvarli, bedre kendt som Geggo og realitystjernen Linse Kesslers datter, har droppet tv-karrieren for at gå all-in på sit nye skønhedsprodukt, Retinol Lift. Det kan man læse i flere artikler, der florerer på nettet. Men det er fup. 

”Jeg er inderst inde en iværksætter, og det er min natur. Jeg forventede ikke at det skulle blive så stort, og ledelsen var ikke tilfreds med, at jeg delte min tid op”. 

Sådan lyder Geggos forklaring på, at hun har forladt tv-karrieren for at fokusere på sin skønhedsforretning og sit nye hudplejeprodukt, Retinol Lift, i artikler der florerer på Facebook. 

Geggo, der i virkeligheden hedder Stephanie Karma Salvarli og er datter af Linse Kessler, er kendt fra reality-tv-serien Familien fra Bryggen, hvor seerne følger Geggo og hendes families liv. 

Men hun har altså også talent for andet end at lave tv. Ifølge artiklen blev hendes nye skønhedsprodukt, Retinol Lift, udsolgt ti minutter efter lanceringen, og plastikkirurger verden over er vrede over at have mistet kunder. Og produktet er helt sikkert også noget for dig. Du skal blot aflevere dine kontooplysninger.

Men artiklen er fup fra ende til anden. Det skriver Geggo på sin facebookprofil.  

“Så: Ser du en artikel hvor jeg græder (umådelig dårligt redigeret😂) og det står jeg er fyret fra Familien fra Bryggen hvorefter de i artiklen slår over i noget med nogle åndssvage cremer så skal du IKKE tro på det, men bare anmelde anmelde anmelde❗️🧘🏻‍♀️🙏🏼❤️,” skriver hun. 

Den ikke-eksisterende skønhedscreme 

Formålet med fup-artiklen er at få godtroende læsere til at købe skønhedsproduktet, der så aldrig dukker op. Og der bliver gjort meget for at få artiklerne til at se troværdige ud.

For eksempel er der et Ekstra Bladet-logo i toppen af artiklen, så det ser ud som om, det faktisk er Ekstra Bladet, der har skrevet den. Men samme budskab finder vi også andre sted, hvor artiklen præsenteres på hjemmesider, der ligner rigtige netmedier, men som tydeligvis er fupsider. Ind i mellem ser man links til andre artikler, men de links fungerer ikke.

TjekDet har tidligere skrevet om andre varianter af den type internetsvindel. Blandt andet er Ole Henriksen blevet misbrugt flere gange i artikler, der hævder, at han har lanceret en ny slankepille ved navn “Garcinia Cambogia.”    

Man har også kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Også dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene.  

Og komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin.  

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank. 

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Næste artikel Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker
Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Udpeger Einstein i mystisk brev kærligheden som universets største kraft?

Verdens største kraft er kærligheden, slår Albert Einstein fast i et brev til sin datter. Budskabet har rejst i flere år og har spredt sig til flere kontinenter, men er det virkelig den verdenskendte fysiker, der står bag? Nej, viser vores jagt på historien bag teksten. Læs her, hvordan vi gjorde.

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Bill Gates har ikke købt milliarddyr superyacht

Microsoft-stifteren har købt en brintdrevet yacht til flere milliarder, beretter flere medier. Men det passer slet ikke, fastslår firmaet, der har lavet konceptet til det overdådige fartøj. 

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Nej, hverken vitaminer, hybenpulver eller olier kan bekæmpe KOL

Lungesygdommen KOL kan afhjælpes med vitaminer, hybenpulver og olier, påstår viral artikel, der lægger flere videnskabelige kilder til grund. Men artiklen overfortolker forskningen, og der findes ikke bevis for, at netop de midler afhjælper lungesygdommen. Faktisk kan den ikke kureres.

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Debat om coronavirus er inficeret med løgne

Coronavirus er dødelig og spredes lige nu til flere verdensdele. Men det er ikke kun virussen, der spreder sig. Det samme gør et væld af urigtige historier om den. Viser et billede for eksempel, at kinesere falder døde om på gaden?  

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Nej, en kort lunte er ikke et tegn på høj intelligens

Et stort temperament hos kvinder er tegn på intelligens, beretter flere alternative netmedier og henviser til et australsk-amerikansk studie. Men det viser studiet, som medierne henviser til, slet ikke, og der er heller ikke anden forskning, der bakker påstanden op. 

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Demokratikommissionen: Google og Facebook skal betale mere skat i Danmark

Store udenlandske tech-giganter som Google, Facebook og Youtube sidder på over 60 procent af annonceomsætningen på internettet i Danmark. Det udfordrer de danske medier og kan true demokratiet. Nu vil Demokratikommissionen have disse virksomheder til at betale mere til danskernes samfundskasse.

Når løgne og fake news bliver til det normale

Når løgne og fake news bliver til det normale

KOMMENTAR: Kan vi finde en mental vaccine mod fake news ved at lære at afkode manipulationens teknikker på nettet? Der er i hvert fald brug for en national plan for digital dannelse i Danmark.

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Det forkorter næppe dit liv at dele seng med en snorker

Hvis din kæreste eller ægtefælle snorker, lever du kortere. Sådan kan man læse i en artikel fra Se og Hør, der er kommenteret adskillige tusinde gange på sociale medier. Men intet tyder på, at din partners snorken koster år af dit liv, lyder det fra forskere.  

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Nej, gluten ødelægger ikke raske menneskers tarme

Gluten er skadeligt for alle menneskers tarmsystem. Sådan lyder det i en artikel, der florerer på Facebook, og som lægger et amerikansk studie til grund. Men gluten er ikke skadeligt for raske mennesker, lyder det fra flere forskere.