DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme

Stephanie Karma Salvarli, bedre kendt som Geggo og realitystjernen Linse Kesslers datter, har droppet tv-karrieren for at gå all-in på sit nye skønhedsprodukt, Retinol Lift. Det kan man læse i flere artikler, der florerer på nettet. Men det er fup. 

”Jeg er inderst inde en iværksætter, og det er min natur. Jeg forventede ikke at det skulle blive så stort, og ledelsen var ikke tilfreds med, at jeg delte min tid op”. 

Sådan lyder Geggos forklaring på, at hun har forladt tv-karrieren for at fokusere på sin skønhedsforretning og sit nye hudplejeprodukt, Retinol Lift, i artikler der florerer på Facebook. 

Geggo, der i virkeligheden hedder Stephanie Karma Salvarli og er datter af Linse Kessler, er kendt fra reality-tv-serien Familien fra Bryggen, hvor seerne følger Geggo og hendes families liv. 

Men hun har altså også talent for andet end at lave tv. Ifølge artiklen blev hendes nye skønhedsprodukt, Retinol Lift, udsolgt ti minutter efter lanceringen, og plastikkirurger verden over er vrede over at have mistet kunder. Og produktet er helt sikkert også noget for dig. Du skal blot aflevere dine kontooplysninger.

Men artiklen er fup fra ende til anden. Det skriver Geggo på sin facebookprofil.  

“Så: Ser du en artikel hvor jeg græder (umådelig dårligt redigeret😂) og det står jeg er fyret fra Familien fra Bryggen hvorefter de i artiklen slår over i noget med nogle åndssvage cremer så skal du IKKE tro på det, men bare anmelde anmelde anmelde❗️🧘🏻‍♀️🙏🏼❤️,” skriver hun. 

Den ikke-eksisterende skønhedscreme 

Formålet med fup-artiklen er at få godtroende læsere til at købe skønhedsproduktet, der så aldrig dukker op. Og der bliver gjort meget for at få artiklerne til at se troværdige ud.

For eksempel er der et Ekstra Bladet-logo i toppen af artiklen, så det ser ud som om, det faktisk er Ekstra Bladet, der har skrevet den. Men samme budskab finder vi også andre sted, hvor artiklen præsenteres på hjemmesider, der ligner rigtige netmedier, men som tydeligvis er fupsider. Ind i mellem ser man links til andre artikler, men de links fungerer ikke.

TjekDet har tidligere skrevet om andre varianter af den type internetsvindel. Blandt andet er Ole Henriksen blevet misbrugt flere gange i artikler, der hævder, at han har lanceret en ny slankepille ved navn “Garcinia Cambogia.”    

Man har også kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Også dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene.  

Og komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin.  

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank. 

Forrige artikel PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning Næste artikel Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker
Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten?

Flygtninge eller folkepensionister: Hvem får flest penge af staten?

Folkepensionister, der har knoklet for fædrelandet i en menneskealder, får det samme beløb i ydelse som flygtninge, der lige er kommet til landet. Det påstår et flittigt delt og forarget opslag på Facebook. Men virkeligheden er noget mere nuanceret, fastslår to forskere.

Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Riskær Pedersen om bitcoin-historie: Det er fup og svindel!

Klaus Riskær Pedersen har investeret en halv milliard i en investeringsplatform, der skal hjælpe forgældede danskere. Det påstår i hvert fald en artikel, der tilsyneladende stammer fra Berlingske Business. Men der er tale om svindel, som forsøger at hive penge op af godtroende folks lommer. 

Opfinder Morten Messerschmidt egne tal til klimakritik?

Opfinder Morten Messerschmidt egne tal til klimakritik?

Mere end halvdelen af verdens klimaforskere mener, at menneskets bidrag til den globale opvarmning er meget begrænset, siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Men hans dokumentation underbygger ikke hans påstand.

Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Kendt komiker må igen lægge ansigt til det pureste opspind

Anders Matthesen har ifølge en artikel postet hele 500 millioner kroner i en bitcoin-investeringsplatform, som hjælper almindelige mennesker af med deres gæld. Men artiklen er pure opspind designet til at snyde godtroende folk. 

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Hvor mange pensionsmodne lønmodtagere har egentlig nedslidende jobs?

Mette Frederiksen har taget hul på forhandlingerne, der skal opfylde et af hendes mest profilerede valgløfter: Tidligere pension til nedslidte. Hvem og hvor mange der kunne se frem til den ret, ville S ikke ud med. I foråret gik vi alligevel på jagt efter et muligt svar. 

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Russisk medie: ”Vi siger ikke, det er sandt”

Det russiske statsmedie Sputnik ser ikke noget problem i, at de ligesom Jyllands-Posten bragte en falsk historie om knivbevæbnede migranter. "Vi siger ikke om det er sandt eller ikke sandt,” lyder det fra nyhedschefen for det russiske medie.

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Danske tv-værter misbruges i falske annoncer for tape

Med en særlig type tape behøver du aldrig at bekymre dig om smerter igen. Sådan reklamerer flere kendte tv-værter i en række annoncer på nettet. Men værternes navne og billeder er blevet misbrugt. Og tapens effekt er næppe så fantastisk, som det påstås i annoncerne. 

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Nej, hun er ikke den nye creme-dronning

Sofie Linde har haft en sommer i netsvindlernes søgelys. Først blev hendes navn og ansigt misbrugt til at sælge slankepiller, og nu skulle hun angiveligt være på banen med en natcreme. Igen er der dog tale om svindel. 

Hvem betaler egentlig topskat?

Hvem betaler egentlig topskat?

Topskatten er ofte en varm kartoffel i den offentlige politiske debat. Men hvem er det egentlig, politikerne taler om, når de nævner topskatteyderne? TjekDet har undersøgt sagen.