DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme

Stephanie Karma Salvarli, bedre kendt som Geggo og realitystjernen Linse Kesslers datter, har droppet tv-karrieren for at gå all-in på sit nye skønhedsprodukt, Retinol Lift. Det kan man læse i flere artikler, der florerer på nettet. Men det er fup. 

”Jeg er inderst inde en iværksætter, og det er min natur. Jeg forventede ikke at det skulle blive så stort, og ledelsen var ikke tilfreds med, at jeg delte min tid op”. 

Sådan lyder Geggos forklaring på, at hun har forladt tv-karrieren for at fokusere på sin skønhedsforretning og sit nye hudplejeprodukt, Retinol Lift, i artikler der florerer på Facebook. 

Geggo, der i virkeligheden hedder Stephanie Karma Salvarli og er datter af Linse Kessler, er kendt fra reality-tv-serien Familien fra Bryggen, hvor seerne følger Geggo og hendes families liv. 

Men hun har altså også talent for andet end at lave tv. Ifølge artiklen blev hendes nye skønhedsprodukt, Retinol Lift, udsolgt ti minutter efter lanceringen, og plastikkirurger verden over er vrede over at have mistet kunder. Og produktet er helt sikkert også noget for dig. Du skal blot aflevere dine kontooplysninger.

Men artiklen er fup fra ende til anden. Det skriver Geggo på sin facebookprofil.  

“Så: Ser du en artikel hvor jeg græder (umådelig dårligt redigeret😂) og det står jeg er fyret fra Familien fra Bryggen hvorefter de i artiklen slår over i noget med nogle åndssvage cremer så skal du IKKE tro på det, men bare anmelde anmelde anmelde❗️🧘🏻‍♀️🙏🏼❤️,” skriver hun. 

Den ikke-eksisterende skønhedscreme 

Formålet med fup-artiklen er at få godtroende læsere til at købe skønhedsproduktet, der så aldrig dukker op. Og der bliver gjort meget for at få artiklerne til at se troværdige ud.

For eksempel er der et Ekstra Bladet-logo i toppen af artiklen, så det ser ud som om, det faktisk er Ekstra Bladet, der har skrevet den. Men samme budskab finder vi også andre sted, hvor artiklen præsenteres på hjemmesider, der ligner rigtige netmedier, men som tydeligvis er fupsider. Ind i mellem ser man links til andre artikler, men de links fungerer ikke.

TjekDet har tidligere skrevet om andre varianter af den type internetsvindel. Blandt andet er Ole Henriksen blevet misbrugt flere gange i artikler, der hævder, at han har lanceret en ny slankepille ved navn “Garcinia Cambogia.”    

Man har også kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Også dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene.  

Og komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin.  

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank. 

Forrige artikel PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning Næste artikel Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker
Får danske svin mindre antibiotika end svin i andre lande?

Får danske svin mindre antibiotika end svin i andre lande?

Danske grise får mindre antibiotika end grise i andre europæiske lande, hævder Landbrug & Fødevarer og henviser til en opgørelse over antibiotikaforbrug på dyr i Europa. Men man kan slet ikke drage den konklusion på baggrund af opgørelsen, siger forskere.

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Hjælper det at hoste under et hjerteanfald?

Bliver du ramt af et hjerteanfald og er alene, så skal du hoste kraftigt. Det kan redde dit liv, fremgår det af et kædebrev, der i øjeblikket deles på Facebook. Men eksperter advarer mod at tage påstanden for gode varer. Det kan faktisk forværre situationen.

Nej, gin og tonic er ikke en mirakelkur mod forkølelse

Nej, gin og tonic er ikke en mirakelkur mod forkølelse

Hvis du døjer med lidt vintersnue, er det bare i gang med at drikke gin og tonic. Det påstår en populær artikel, som har tusindvis af interaktioner på Facebook. Men påstanden er noget sludder, fastslår forskere. 

Mennesket er det bedste værn mod bots og lumske algoritmer

Mennesket er det bedste værn mod bots og lumske algoritmer

BLOGINDLÆG: Kampen mod falske nyheder – og deres negative indvirkning på samfundsdebatten og demokratiet – handler til syvende og sidst om dig og mig, og hvordan vi reagerer på de historier og påstande, der konstant dukker op i vores feeds og kalder på vores opmærksomhed.

Vaccineskeptikere vildleder om dansk HPV-forskning: “Deres studie viser det modsatte”

Vaccineskeptikere vildleder om dansk HPV-forskning: “Deres studie viser det modsatte”

En gruppe danske forskere konkluderer, HPV-vaccinen virker. Men en kritisk artikel på en vaccineskeptisk hjemmeside hævder, at studiet benytter sig af en helt forkert metode, og at studiet faktisk dokumenterer, at vaccinen slet ikke virker. Kritikken er dog helt forfejlet, og vaccinen er ret effektiv, slår både forskere og myndigheder fast. 

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

To glas vin om dagen holder ikke kiloene fra bagen

Drik to glas vin om dagen og tab dig. Sådan lyder slankerådet i en artikel på netmediet Dagens.dk. Ifølge netmediet skulle det endda være videnskabeligt bevist. Men to forskere, TjekDet har talt med, kan ikke genkende deres forskningsresultater i det berusende slankeråd.    

Hvordan informationspåvirkning undergraver det liberale demokrati

Hvordan informationspåvirkning undergraver det liberale demokrati

BLOGINDLÆG: Debatten om, hvordan man skal håndtere informationspåvirkning, der undergraver og udnytter demokratiske processer, har kørt i over tre år nu. Men i forsøget på at værne om vores offentlige debat og demokratiet er det vigtigt at forstå, hvad der undergraves og hvordan.

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Nej, Smartbox udlover ikke gratis biografbilletter

Danske virksomheder har i den seneste tid oplevet et bombardement af falske konkurrencer. Denne gang er det endnu en biografkonkurrence, som tilsyneladende udloves af Smartbox på Facebook. Men ingen gratis popcorn denne gang; opslaget er løgn og latin. 

Her er verdens rigeste lande

Her er verdens rigeste lande

USA bliver ofte kaldt den største økonomi i verden, men størst er ikke nødvendigvis rigest. Og hvilket land, der har den største økonomi eller er rigest, kan være forskelligt, alt efter hvordan man gør det op.

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Politiet i stormvejr: I fifler med indbrudsstatistikken

Antallet af indbrud styrtdykker, og det har politiet illustreret i en graf på deres facebookprofil. Men brugerne er rasende og beskylder politiet for at snyde med både tal og graf. Vi tjekker, hvad der er op og ned.