DET ER FUP: Geggo har ikke lanceret ny skønhedscreme

Stephanie Karma Salvarli, bedre kendt som Geggo og realitystjernen Linse Kesslers datter, har droppet tv-karrieren for at gå all-in på sit nye skønhedsprodukt, Retinol Lift. Det kan man læse i flere artikler, der florerer på nettet. Men det er fup. 

”Jeg er inderst inde en iværksætter, og det er min natur. Jeg forventede ikke at det skulle blive så stort, og ledelsen var ikke tilfreds med, at jeg delte min tid op”. 

Sådan lyder Geggos forklaring på, at hun har forladt tv-karrieren for at fokusere på sin skønhedsforretning og sit nye hudplejeprodukt, Retinol Lift, i artikler der florerer på Facebook. 

Geggo, der i virkeligheden hedder Stephanie Karma Salvarli og er datter af Linse Kessler, er kendt fra reality-tv-serien Familien fra Bryggen, hvor seerne følger Geggo og hendes families liv. 

Men hun har altså også talent for andet end at lave tv. Ifølge artiklen blev hendes nye skønhedsprodukt, Retinol Lift, udsolgt ti minutter efter lanceringen, og plastikkirurger verden over er vrede over at have mistet kunder. Og produktet er helt sikkert også noget for dig. Du skal blot aflevere dine kontooplysninger.

Men artiklen er fup fra ende til anden. Det skriver Geggo på sin facebookprofil.  

“Så: Ser du en artikel hvor jeg græder (umådelig dårligt redigeret😂) og det står jeg er fyret fra Familien fra Bryggen hvorefter de i artiklen slår over i noget med nogle åndssvage cremer så skal du IKKE tro på det, men bare anmelde anmelde anmelde❗️🧘🏻‍♀️🙏🏼❤️,” skriver hun. 

Den ikke-eksisterende skønhedscreme 

Formålet med fup-artiklen er at få godtroende læsere til at købe skønhedsproduktet, der så aldrig dukker op. Og der bliver gjort meget for at få artiklerne til at se troværdige ud.

For eksempel er der et Ekstra Bladet-logo i toppen af artiklen, så det ser ud som om, det faktisk er Ekstra Bladet, der har skrevet den. Men samme budskab finder vi også andre sted, hvor artiklen præsenteres på hjemmesider, der ligner rigtige netmedier, men som tydeligvis er fupsider. Ind i mellem ser man links til andre artikler, men de links fungerer ikke.

TjekDet har tidligere skrevet om andre varianter af den type internetsvindel. Blandt andet er Ole Henriksen blevet misbrugt flere gange i artikler, der hævder, at han har lanceret en ny slankepille ved navn “Garcinia Cambogia.”    

Man har også kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Også dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene.  

Og komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin.  

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank. 

Forrige artikel Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Nej, Djurs Sommerland fejrer ikke 38-års jubilæum med gratis billetter Næste artikel Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker Nej, Lalandia forærer ikke 12 weekendture væk til deres ferieparker
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

Nej, coronamedicin til kvæg kan ikke helbrede mennesker

"Coronavirussen er slet ikke ny, og man har vaccineret kvæg mod virussen i årevis", lyder en påstand, der bliver delt heftigt på sociale medier. Men der er tale om to forskellige grene af samme virus, og derfor virker vaccinationen til kvæg ikke mod sygdommen covid-19, der lige nu hærger i hele verden. 

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

Her er konspirationsteoriernes ABC under coronaen

BLOGINDLÆG: Et studie blandt 2,3 millioner facebookbrugeres informationsforbrug har påvist, at personer med konspiratoriske overbevisninger har større tendens til at acceptere fingerede nyheder og udokumenterede påstande end gennemsnittet. Når kritisk sans slår over i konspiratorisk tænkning, stopper blikket med at være kritisk, og ”alternative kendsgerninger” sluges råt.

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Må covid-19-patienter tage ibuprofen mod smerter og feber?

Medier flyder over med advarsler mod at tage ibuprofen mod feber og smerter i forbindelse med covid-19. Myndighederne anbefaler, at man tager paracetamol, men kender ikke til dokumentation for skadevirkninger ved ibuprofen i forbindelse med covid-19. Danske forskere hasteanalyserer sagen.