Fald ikke i fælden: Ole Henriksen har ikke lanceret ny slankepille

Ole Henriksen, også kendt som 'cremekongen', har lanceret en sund og effektiv slankepille, der bliver rost af både patienter og eksperter. Det kan man læse i en artikel, der florerer på Facebook. Men det er rendyrket fup. 

Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Jakob Kudsk Skoffer

Hvis du ikke har haft held med at tabe dig ved at spise sundt og dyrke motion, så fortvivl ej. Den danske skønhedsekspert, Ole Henriksen, har nemlig netop lanceret et effektivt slankemiddel, der giver et vægttab på over 30 procent på blot få måneder.  

Ifølge en artikel, der florerer på Facebook, gælder det blandt andet Lissi Elkjær fra Sydsjælland, der allerede tabt 30 kilo på grund af slankepillen, og Ole Henriksen selv er da også begejstret for sit produkt:  

“Jeg er endelig stolt over at præsentere mit nye produkt “Garcinia Cambogia” det er effektiv og det virker. Jeg er glad for at Lissi har prøvet det og står frem. Det gør ikke kun, at du taber dig, men det også med til at give dig en renere hud, så man ingen bumser har efter brug. Man får en skøn hud, samt man taber sig,” siger han i artiklen og afslutter med sit karakteristiske udtryk: “I loove it!”. 

Men det er pure opspind, at Ole Henriksen har smidt en slankepille på markedet. Det bekræfter virksomheden Sæther, der er den danske distributør af Ole Henriksens produkter. 

“Det er svindel. Ole Henriksen har ikke lanceret en slankepille. Vi har været i kontakt med KENDO’s (Ole Henriksen-brandets ejer, red.) juridiske afdeling i USA, men vi har ikke formået at fange bagmændene på fersk gerning,” skriver Quynh Lam, der er skandinavisk ansvarlig i Sæther, i en mail til TjekDet. 

TjekDet har fundet frem til Lissi Elkjær fra Sydsjælland. Hun bekræfter overfor TjekDet, at hun ikke har tabt 30 kilo på grund af Ole Henriksens slankeprodukt. 

“Det er noget, de har taget fra en anden artikel, jeg var med i omkring et rigtigt slankeprodukt. Og jeg er rigtig ked af, at mit navn bliver brugt til at snyde folk til at betale for et produkt, der slet ikke eksisterer.” 

Den falske artikel ligger på hjemmesiden Dagensdanske.com. Ved første øjekast ligner det en almindelig nyhedsside, hvor man klikker på emner som for eksempel finans, politik og sport. Men linkene virker ikke, og artiklen om Ole Henriksens slankepille er derfor det eneste indhold på siden.

Falsk anbefaling fra professor

Lissi Elkjær og Ole Henriksen er ikke de eneste, der er blevet brugt til at lovprise det nye produkt. Også Bjørn Richelsen, der er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, bifalder ifølge den falske artikel Ole Henriksens slankepille. Men også det er svindel. For citatet er rigtignok hans, men det er stjålet fra en anden artikel, siger han til TjekDet. 

“Jeg har sagt det i forbindelse med et andet slankeprodukt, der kom på markedet sidste år,” siger han og henviser til samme artikel, som Lissi Elkjær også medvirker i. 

Og det har ikke været helt problemfrit for Bjørn Richelsen, at hans navn er blevet brugt i den falske artikel. 

“Jeg er tidligere blevet ringet op med klager fra mænd, hvis koner er hoppet i fælden. De har bestilt produktet, som så aldrig er kommet,” fortæller han.   

Fupartikel med Sofie Linde Ingversen

Identisk med tidligere svindel 

Formålet med artiklen om Ole Henriksen er da også at lokke penge ud af godtroende danskere. Slankepillen er et helt gratis tilbud – hvis man blot betaler de 48 kroner, som fragten af produktet koster. Og efterfølgende kan det muligvis blive meget dyrere.  

Ved et lignende svindelnummer med bloggeren Mascha Vang, kunne man i det med småt - købsbetingelserne - læse, at der ved køb af produktet ville blive trukket yderligere 148 euro fra ens bankkonto, hvis ikke man inden 14 dage efter købet oplyste, at man var utilfreds med produktet.

Og tidligere har man kunnet læse artikler med nyheder om, at tv-værterne Sofie Linde Ingversen, Lene Beier og Lise Rønne har droppet deres karrierer foran kameraet for at satse på en serie af skønhedsprodukter. Dengang var det Ekstra Bladet, der ufrivilligt lagde navn til fup-interviewene. 

Også komikeren Anders Matthesen, fodboldspilleren Nicklas Bendtner og den dansk-amerikanske skuespiller Viggo Mortensen er blevet brugt i svindelartikler. I ‘Berlininsky Business’ - der (ikke) skal forveksles med Berlingske Business - kunne man læse, at de alle var gået konkurs, men nu var blevet svimlende rige, efter at de havde lavet nogle investeringer i den virtuelle valuta bitcoin. 

Er du allerede faldet i en af fælderne og har oplyst dine kreditkortoplysninger, bør du kontakte din bank.

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores nye facebookside Viralspiralen.

Fupnummeret findes i flere udgaver


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu