Svindelnummer: Fodboldspiller, komiker og skuespiller løjet konkurs og rige igen

Hvad har fodboldspilleren Nicklas Bendtner, komikeren Anders Matthesen og skuespilleren Viggo Mortensen til fælles? Jo, de har alle været gået konkurs og er nu millionærer igen takket være investeringsfirmaet Bitcoin Revolution. Sådan lyder i hvert fald budskabet i tre artikler, der florerer på nettet. Men artiklerne er fup og svindel. 

Foto: Malte Kristiansen/Willy Sanjuan/Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Nikolaj Rodkjær KristensenRasmus Kerrn-Jespersen

Komikeren Anders Matthesen var gået personligt konkurs. Han var blanket af og havde ikke en krone på lommen, men heldigvis er han nu kommet ud på den anden side.  

Sådan lyder budskabet i en af flere artikler om kendte danskere, der angiveligt alle har søgt lykken ved at investere i den virtuelle valuta bitcoin og opnået stor rigdom.  

Beretningerne kan man angiveligt læse på Berlingske Business’ hjemmeside. Sådan ser det i hvert fald ud. Men det hele er et fupnummer. De kendte har ikke talt med avisen om investeringer, og Berlingske har ikke bragt de historier på deres hjemmeside. Svindlere har simpelthen skrevet tre falske nyheder og stemplet dem med Berlingskes logo og design - bortset fra, at der faktisk ikke står Berlingske Business, men Berlininsky Business. Og ser man på www-adressen, står det da også klart, at vi slet ikke befinder os på Berlingskes hjemmeside.

Sådan ser den falske artikel ud

Ifølge de falske artikler har Anders Matthesen på kort tid skrabet hele 21 millioner sammen gennem investeringsfirmaet Bitcoin Revolution, lyder den fascinerende fortælling i Berlininsky Business. 

Men historien slutter skam ikke her. For Anders Matthesen er ikke den eneste, der har oplevet det økonomiske mirakel, som Bitcoin Revolution, kan udrette. Faktisk har skuespilleren Viggo Mortensen og fodboldspilleren Nicklas Bendtner oplevet præcis det samme: De er begge gået fra personlig konkurs til nu at have 21 millioner stående på bankbogen.  

Og de historier er så gode, at de alle tre har været på besøg hos studieværten Jes Dorph-Petersen i Go’ aften Danmark for at berette om deres nemme vej til millionerne. Det kan man i hvert fald læse i tre artikler i Berlininsky Business, hvor indholdet af artiklerne er fuldstændig ens - bortset fra, at navnene på de tre kendte danskere er skiftet ud.

Men det hele er naturligvis en lang løgn.    

TV2-vært Jes Dorph-Petersen bruges i de falske artikler

Ingen af de tre kendte danskere har været i Go’ aften Danmark for at fortælle om, hvordan de er blevet rige på at handle med bitcoins, oplyser TV2 i en mail til TjekDet. 

Også Anders Matthesens pressekontakt, Anja Linnet, afkræfter, at komikeren skulle have noget med Bitcoin Revolution at gøre.  

”Det har ikke noget på sig. Det er pure opspind og misbrug af hans brand,” siger hun til TjekDet.  

Læsere opfordres til at afprøve Bitcoin Revolution

Samme besked kommer fra Berlingske, som hævdes at stå bag artiklerne, der fortæller den fantastiske historie om de tre danskeres nemme vej til millionerne. Avisen er tidligere blevet misbrugt i lignende svindelnumre, og bekræfter, at det også er tilfældet denne gang. 

Peter Suppli Benson, der er redaktør på Berlingske Business, oplyser, at de er opmærksomme på det aktuelle svindelnummer, som er politianmeldt, og at de har advokater på sagen.  

Det er ikke lykkes os at få en kommentar fra hverken Viggo Mortensen eller Nicklas Bendtner. 

I øvrigt forsvandt fupartiklerne med Viggo Mortensen og Nicklas Bendtner umiddelbart før TjekDets artikel blev offentliggjort.

TjekDet har tidligere afdækket svindelnumre, der lovede guld og grønne skove gennem investeringer i bitcoins. Vi har blandt andet søgt lykken ved at tilmelde os Bitcoin-koden, og afdækket, hvordan både Berlingske og DR tidligere har været misbrugt i et lignende svindelnummer. 

LÆS OGSÅ: Berlingske og DR misbruges i svindelnummer

LÆS OGSÅ: Bitcoin-svindel florerer på Facebook - Vi afprøver løftet om hurtig rigdom

LÆS OGSÅ: Gammelt pakkefupnummer i nye klæder vil flå din bankkonto

LÆS OGSÅ: "Kriminaliteten bliver værre og værre! - Nej den gør ikke! - Jo den gør! - Nej...."


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu