Hvad med de 600.000 andre?

Integrationen er bedre end sit rygte og både uddannelse og beskæftigelse blandt indvandrere og efterkommere er langt bedre end for ti år siden. Men krisen har sat sine spor, og mange udfordringer er endnu ikke løst, viser Mandag Morgens analyse af integrationen anno 2014. Mange danske virksomheder er dybt afhængige af fremmed arbejdskraft, og intet tyder på, at integrationsproblemerne kan løses ved grænsen, sådan som bl.a. Venstres nylige forslag til stramninger i indvandringspolitikken forudsætter.

Udlændingedebatten er blusset op igen med Venstres nye udspil til en række stramninger af indvandringen.

Partiet har skabt massiv debat med sine forslag om at gøre forskel på indvandrere, rokke ved de bærende søjler i internationale konventioner og om nødvendigt melde Danmark ud af konventionerne for at begrænse og styre indvandringen.[graph title="Danmarks indvandrere og deres efterkommere" caption="Figur 1  " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/31cd5-tka_fig01.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/888ca-tka_fig01.png" text="Indvandrere og efterkommere vil udgøre 16,5 pct. af befolkningen i 2050 mod 10,7 pct. i dag."]Kilde: Danmarks Statistik [/graph]

Selv om Venstre har kørt de retoriske kanoner i stilling og i skarp konkurrence med Dansk Folkeparti vil skabe et samfund ”hermetisk lukket” for udlændinge, der ikke vil bidrage til at styrke Danmark, har flere af de omdiskuterede forslag mest karakter af symbolpolitik, som kun får betydning for forholdsvis få personer. Læs også artiklen ”Et forslag uden den store effekt”.

Login