CBS-rektor: Min største bekymring er at vi er for langsomme til at innovere

Det danske uddannelsessystem er for langsomt til at innovere sig selv, mener Per Holten-Andersen, rektor på CBS. Han efterlyser en national fremtidskommission og bedre rammer til at eksperimentere med ny læringsteknologi og nye uddannelseskoncepter.

Rektor på CBS er ikke i tvivl. Fremtidens universitetsuddannelse vil se markant anderledes ud end i dag, og de danske universiteter vil opleve et stigende omstillingspres de næste 10 til 15 år.

Der vil komme meget mere global konkurrence fra mastodonter som Harvard, Oxford og Berkeley. Der vil komme meget mere brug af e-learning og digitale læringsteknologier. Der vil komme meget mere samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv. Og så tror rektor Per Holten-Andersen frem for alt på, at virksomheder i fremtiden vil forvente af deres ansatte, at uddannelse i langt højere grad varer hele livet i stedet for som i dag kun i en afgrænset årrække, inden arbejdslivet for alvor begynder.

”Det er umuligt at forudse præcis hvilken viden, der er brug for om 15 år, men forestillingen om, at man kan tage en femårig uddannelse og så nøjes med at supplere med et par efteruddannelser i ny og næ, det kommer ikke til at holde. Jeg tror, at virksomheder vil forlange, at du hele tiden skal tilegne dig ny viden, og derfor må universiteterne også indstille sig på at kunne levere det,” siger Per Holten-Andersen.

Login