Danmark som Europas førende iværksætternation

”Vi skal skabe en kultur, der hylder dem, der tør tage en risiko, og gøre iværksætteri til en folkesport.”

Når Iværksætterpanelet mandag fremlægger sine samlede anbefalinger, er der tale om det mest ambitiøse katalog nogensinde af initiativer, der skal sikre, at Danmark bliver verdensmester i vækst og iværksætteri.

Anbefalingerne består af ca. 20 forslag til konkret politisk handling - både nu og i de kommende år - og er delt op i 3 hovedområder: Finansiering, talentudvikling og iværksætterkultur, erfarer Mandag Morgen.

(Opdatering: Hent iværksætterpanelets forslag her.)

Udover det omfattende katalog af initiativer og løsningsforslag, som stiler langt højere end regeringens seneste iværksætterudspil, så taler Iværksætterpanelet også om at få Elon Musk til Danmark.

Mandag Morgen har forud for præsentationen udarbejdet et omfattende tema, hvor vi ikke alene gør status over ti års politiske iværksætter-skåltaler, men tillige lader flere af Iværksætterpanelets medlemmer forklare, hvorfor der er brug for en fundamental ændring i samfundets syn på hele iværksætterkulturen, så der bliver gjort op med den udbredte danske lønmodtagerkultur.

Eller som Tine Thygesen, panelmedlem og grundlægger af Founders House, udtrykker det: ”Vi skal skabe en kultur, der hylder dem, der tør tage en risiko, og gøre iværksætteri til en folkesport.”

Panelet har samtidig en overraskelse med til fremlæggelsen. Det store hold af nogle af danske iværksætterpersonligheder har nemlig besluttet, at de fortsætter arbejdet efter det kommende udspil.

De opererer således med en opfølgende tredje fase, hvor man vil komme med de mere visionære bud på, hvordan Danmark i løbet af de næste 10-20 år får skabt så stærk en iværksætterkultur at den i omfang og demokratisk tænkning kan måle sig med forne tiders andelsbevægelse - og endegyldigt kan gøre Danmark til Europas førende iværksætternation.

"Vi har en kæmpe talentmasse i Danmark, men der er for få, der tager springet og bliver iværksættere. Og der er det vores ambition at blive verdensmester i vækst - på dansk," siger Tommy Ahlers, formand for regeringens Iværksætterpanel, investor og manden bag firmaerne Podio og Zyb og dommer i DR-programmet Løvens Hule.

Læs hele vores MM Special om Danmark som iværksætternation her:

Ti års politisk tomgangssnak om iværksætteri

Danmark rutsjer ned ad iværksætter-ranglisten (fri adgang)

Top-iværksættere: Vi skal have Elon Musk til Danmark

Iværksætterstjerne: Vi prikker hul på danskerne tryghedsboble

Fast månedsløn trækker mere end det frie liv

Danskerne er lunkne over for iværksætteraktier (fri adgang)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu