Grøn + Digital = Danmarks store chance

DIGITAL OMSTILLING Grøn teknologi og digitale offentlige tjenester er begge danske styrkeområder. Men der er brug for koordinering og samarbejde på tværs af det offentlige og det private, hvis Danmark skal udnytte mulighederne for at bruge digital teknologi til at nå klimamålene. KMD’s direktør, Eva Berneke, opfordrer regeringen til at bringe parterne sammen. 

Foto: KMD
Peter Hesseldahl

Vi har en chance for at være et fantastisk laboratorium for grøn og digital omstilling. Men vi har brug for, at der er nogen, der kan hægte den offentlige og private sektor sammen for at lykkes med det.

Eva Berneke
Adm. direktør, KMD

Danmark ligger helt i verdenstoppen for digitalisering af offentlige tjenester. Det offentliges data om borgerne og samfundet er måske de bedst organiserede og mest detaljerede i verden. 

Vi er også blandt verdens førende, når det kommer til den grønne omstilling. Vi har de mest ambitiøse officielle mål for nedbringelsen af CO2, og klimamålene bakkes op på tværs partier og alle store organisationer og industrier. Mange af vores største virksomheder er meget direkte involveret i at udvikle avancerede, bæredygtige løsninger. Fremtiden for selskaber som Grundfos, Ørsted, Danfoss, Vestas og Siemens Gamesa er knyttet tæt til den grønne dagsorden. 

Det er en nærliggende tanke, at en kombination af de to styrkeområder, grøn teknologi og avancerede offentlige digitale tjenester, kan blive en vinderformel for den danske økonomi – og miljøet – i de kommende års omstilling.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu