Hummelgaard vil give den blødende fagbevægelse bedre politiske rammer

Regeringen lægger op til et opgør om den danske models fremtid. Den vil have flere til at forsikre sig i fagbevægelsen, og den vil forbedre forholdene for atypisk beskæftigede. Beskæftigelsesministeren vil også gerne tættere på arbejdsmarkedets parter i en slags permanent trepartsråd.

Foto: Søren BIdstrup/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Coronakrisen har været et forstørrelsesglas. Den har afdækket styrker og svagheder ved det organiserede danske arbejdsmarked. Nu vil regeringen bruge erfaringerne fra krisen til at styrke den danske model.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) løfter i dette interview sløret for nogle af de initiativer, som regeringen vil tage fat på i de kommende måneder.

”Krisen har blotlagt og åbenbaret en udvikling på det danske arbejdsmarked, som er gået ret stærkt. En udvikling, som rummer betydelige udfordringer for de involverede. Men også muligheder. Det er noget, vi skal adressere,” siger Peter Hummelgaard.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024