Program

Tilmelding | Løsningsgalleri | Partnere | Udstillere | Kontakt

Programmet for Velfærdens Innovationsdag 2018 så således ud:

Kl. 8.30 | Dørene åbner: Check in, morgenkaffe og netværk

Start dagen med en kop kaffe og let morgenmad. Planlæg din dag, gå en runde i udstillingsområdet og hils på de øvrige deltagere.

Kl. 9.20 | Velkommen til Velfærdens Innovationsdag 2018

Andreas Hjorth Frederiksen, projektdirektør i Tænketanken Mandag Morgen, byder velkommen og introducerer dagens program.

Kl. 9.30 | Fremtidens velfærdsledelse – hvor skal vi hen?

Den digitale, teknologiske, demografiske og økonomiske udvikling betyder, at også velfærden er i rivende udvikling. Hvordan ruster vi fremtidens velfærdsledere til at løfte opgaven? Og hvordan styrer vi alle sikkert igennem?

Mød blandt andre Sophie Løhde, minister for offentlig innovation, Rane Willerslev, direktør for Nationalmuseet, Allan Søgaard, formand for Ledelseskommissionen, Louise Gade, direktør for videre- og efteruddannelse i VIA University College, og Katja Kayser, direktør i Københavns Kommunes sundheds- og omsorgsforvaltning, til en diskussion om ledelse og styring i et velfærdssamfund, der er i hastig forandring og fyldt med nye muligheder.

Kl. 10.30 | Pause: Netværk, udstilling og guidede ture

Gå på opdagelse på markedspladsen for velfærdsløsninger, hvor du kan blive opdateret på de nyeste velfærdsteknologiske løsninger, de vigtigste tendenser og metoder inden for sundhed, omsorg, pleje, uddannelse, beskæftigelse – og meget andet. Og tag med på en af de guidede ture, der hjælper dig til at finde netop de udstillinger, der er allermest relevante for dig.

Se en oversigt over alle stande og læs mere om de guidede ture i udstillingsområdet her.

Kl. 11.15 | Temasessioner

Hvordan sikrer vi, at projekter går fra idé til gevinster? Hvordan etablerer og styrker vi de lokale fællesskaber – og hvad er kommunens rolle her? Hvordan udnytter vi velfærdsteknologiens potentialer? Og hvordan styrker vi de unges demokratiske deltagelse? Det og meget mere kan du blive klogere på, når vi dykker ned i nogle af de vigtigste tendenser i velfærden netop nu. Vælg den session, som er mest interessant for dig.

Se et udvalg af dine valgmuligheder her.

Kl. 12.30 | Frokost: Netværk, udstilling og mad

Invitér nye velfærdskollegaer på frokost i udstillingsområdet.

Kl. 13.15 | At give plads til det nye

Hvordan skaber vi plads i organisationen til, at de nødvendige nye kompetencer hos velfærdens ledere og medarbejdere kommer i spil? Hvordan kommer vi væk fra at tale og i gang med at gøre?

Mød blandt andre Vibeke Jensen, beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, Kristian Hart-Hansen, CEO i Leo Innovation Lab, og Jonas Keiding Lindholm, generelsekretær i Red Barnet. Find inspiration i gode eksempler fra både offentlig, privat og tredje sektor, hvor organisationer er gået væk fra at tale og i gang med at gøre.

Kl. 13.55 | Løsningsgalleri

Vi har udvalgt 47 af de bedste, nye velfærdsløsninger på tværs af Danmark. Du kan vælge seks af dem, som du allerhelst vil høre mere om.

Løsningerne er delt ind i fem temaer:

Du kan også læse mere og se en oversigt over alle løsningerne her.

Kl. 14.45 | Pause: Netværk, kaffe, udstilling og guidede ture

Snup kaffen i udstillingsområdet, hop med på en af de guidede ture rundt på markedspladsen og drik en kop kaffe med gode velfærdskolleger.

Kl. 15.30 | Speaks og sessioner

Hør visionære fortællinger fra civilsamfundet i Speakers Lounge eller bliv klogere på det offentliges møde med borgernes nye velfærdsaktivisme. Du kan også tage en ekstra tur i udstillingsområdet eller tale videre med de nye kontakter, du har skabt i løbet af dagen.

Få et overblik over dine valgmuligheder her.

Kl. 16.15 | Hjerner og vaner i vejen?

Når udviklingen går stærkt stiller det nye krav til kompetencerne hos medarbejdere og ledere i velfærden. Men hvad betyder det for os som mennesker, når fremtiden er ukendt, og vi hele tiden skal kunne noget mere og gøre noget andet?

Mød Lone Frank, neurobiolog og radiovært, og Morten Münster, adfærdsekspert, der gør os klogere på både hjernens og vanernes betydning for omstillingsparatheden – og tager et kig ind i krystalkuglen.

Kl. 16.45 | Reception: Netværk, udstilling og vin

Gå en sidste runde i udstillingsområdet og nyd et glas med dine nye samarbejdspartnere.

 

Ronkedorernes efterår

Ronkedorernes efterår

KOMMENTAR: Det er ikke kun i Venstre, at hanelefanterne gungrer på vej ud ad døren. Lykketoft og Sass beskylder hinanden for at være ”fejlcastede” – men mener samtidig begge to at have trukket Mette Frederiksen i den helt rigtige retning: den ene mod Radikale og den anden mod DF.

EU sætter global standard for grønne investeringer

EU sætter global standard for grønne investeringer

FN’s generalsekretær kan åbne klimatopmødet i New York med visheden om, at investorer med 86.000 milliarder dollar mellem hænderne er klar til at investere i grøn omstilling. Nu kommer EU med det centrale regelsæt, der afgør, om en investering er grøn eller brun.

Danmarks vigtigste ægteskab

Danmarks vigtigste ægteskab

Den alliance, der blev indgået på DI's topmøde mellem regeringen og erhvervslivet, kan gøre konferencen til en af de hidtil mest skelsættende og konstruktive begivenheder i klimakampen, vurderer Erik Rasmussen. Men den skaber også meget høje forventninger.

Nyt Job: Sass bliver lobbyist for kapitalfonde

Nyt Job: Sass bliver lobbyist for kapitalfonde

Det er lidt af et scoop for kapitalfondenes brancheforening, at de nu kan lade sig repræsentere af en tidligere erhvervsminister med et kæmpe politisk netværk og tætte bånd til den siddende regering.

Kan du holde dit lederskab under 1,5 grader?

Kan du holde dit lederskab under 1,5 grader?

KOMMENTAR: Der er brug for at opfinde en helt ny model for virksomhedsledelse, hvis verdens mål for klimaet skal efterleves. Erik Rasmussen håber, at dansk erhvervsliv vil gå foran i det udviklingsarbejde, og skitserer her seks af de spørgsmål, ledelser kan starte med at stille sig selv, hvis de vil i gang med at omstille deres egen virksomhed eller organisation.

Ø-mærket gør det sværere at være klimavenlig

Ø-mærket gør det sværere at være klimavenlig

Det danske økologimærke er blevet synonymt med varer, som er gode for os og vores klode. Men økologiske produkter er ikke nødvendigvis bæredygtige i bred forstand – eller det mest klimavenlige valg. Ø-mærkets popularitet er ligefrem blevet en hæmsko for nogle af dem, der går nye veje for at skabe fremtidens klimavenlige fødevareproduktion.

Derfor opgav politikerne klimamærket

Derfor opgav politikerne klimamærket

Den forrige regering forsøgte i foråret at indføre et klimamærke til fødevarer, men det viste sig at være for kompliceret. Nu vil fødevareminister Mogens Jensen forsøge at gøre forbrugerne mere klimabevidste gennem folkeoplysning og informationskampagner.

Klimahensyn genåbner debatten om GMO

Klimahensyn genåbner debatten om GMO

Etisk Råd kalder det i en rapport ”etisk problematisk” at afvise GMO som et af værktøjerne til at dyrke tilstrækkeligt med fødevarer uden at ødelægge klimaet. Selv Økologisk Landsforening afviser ikke fuldstændigt mulighederne for at tillade sorter med bedre egenskaber via genteknologi.

Kina savner soft power

Kina savner soft power

Beijing er ivrig for at øve kulturel indflydelse, men kun et frit samfund i åben samtale med sig selv kan skabe global efterspørgsel.

Et Europa i form til den digitale tidsalder

Et Europa i form til den digitale tidsalder

KOMMENTAR: Bag Vestagers nye job ligger en meget stærk ambition i den nye Kommission om at rykke hurtigere og mere effektivt på den digitale dagsorden. Man fristes til at sige: Endelig. Må alle gode ønsker følge Vestager på gigantmissionen.

EU satser på grøn omstilling – med gas

EU satser på grøn omstilling – med gas

Grøn omstilling står centralt i den nye EU-Kommission af klimamæssige, økonomiske og industripolitiske grunde. Samtidig sikrer valget af hollænderen Frans Timmermans som klima- og energichef, at EU-toppen fortsat støtter import af russisk naturgas.

Et godt råd til danske startups: Go east

Et godt råd til danske startups: Go east

I det klassiske iværksættereventyr tager den lille startup til Silicon Valley og finder investorer og et kæmpe marked i USA. Men eventyrlystne iværksættere bør kigge mod Asien, som bugner af muligheder. Danske startups er generelt ikke særlig internationalt orienterede – og Asien er stort set ikke på landkortet.

E-sport er blevet en milliardindustri i Tyskland

E-sport er blevet en milliardindustri i Tyskland

I weekenden fandt en af verdens største computerspilsturneringer sted i Berlin, og endnu en gang blev det klart, at e-sport er meget mere end bare underholdning. Industrien er en sovende kæmpe med et stort uforløst samfundsmæssigt og industrielt potentiale.  

Politikere fastholder fossile brændsler på varmeværker

Politikere fastholder fossile brændsler på varmeværker

Politikerne bag sidste års energiaftale skubber bæredygtig dansk biomasse til side for at bane vejen for klimavenlige varmepumper. Resultatet er bare, at værkerne fastholdes i at fyre fossile brændsler af, når vinterkulden tager fat, og varmepumperne ikke længere slår til.

Biomassen tages op til politisk revision

Biomassen tages op til politisk revision

Biomasse har været under kritik i den seneste tid, og politikerne tager nu træpiller, flis og halm op til revision. Hvordan skal biomassen bruges i fremtidens varmeforsyning? Og er det fornuftigt at basere de små, decentrale værker på naturgas frem for bæredygtig dansk biomasse? Vi har spurgt politikerne bag energiaftalen fra 2018 om deres holdning til biomasse. 

Velfærd afgør Venstres regeringsdrømme

Velfærd afgør Venstres regeringsdrømme

Socialdemokratiets og Venstres vælgere trækker de to partier fra hinanden på nogle af de mest centrale temaer i dansk politik: lighed, skat og velfærd. Forskellene har være forbløffende stabile i 40 år. Det viser Mandag Morgens omfattende undersøgelse af vælgernes holdninger. Det forsøgte Løkke at løse med sit velfærdsløfte og SV-regering. Ny V-formand står nu med et alvorligt dilemma mellem hensynet til velfærdsvælgerne og ønsket om en klar borgerlig profil.

Sådan kan Venstre trække vælgere over midten

Sådan kan Venstre trække vælgere over midten

Statsminister Mette Frederiksen sidder tungt på ejerskabet til valgets to vigtigste temaer – velfærd og klima. Det bliver svært at rykke ved for Venstres nye formand. Men ikke umuligt. Venstre har også sine styrker, viser valgundersøgelse.

Løkke grundlægger sit exit i 2015

Løkke grundlægger sit exit i 2015

En af de mest oversete politiske historier er Venstres fejllæsning af valgresultatet i 2015, mener valgforsker. Selv om vælgerne havde givet reformpartierne en ordentlig lussing, fortsatte Løkke med at gå reform-amok. Det var en af årsagerne til, at han tabte regeringsmagten, lyder dommen.

Set, læst og hørt: Stine Bosse

Set, læst og hørt: Stine Bosse

I denne uges ’Set, læst og hørt’ anbefaler forretningskvinden Stine Bosse filmen om, hvordan Cambridge Analytica var med til at hacke Trump til sejr. Og så skal vi en tur tilbage til 1970’erne med bandet 10CC.   

Politiske regneregler binder fjernvarmeværker til naturgas

Politiske regneregler binder fjernvarmeværker til naturgas

Det fossile brændsel naturgas vinder indpas på de små varmeværker, mens regneregler, der blev vedtaget i forbindelse med energiaftalen sidste år, dømmer bæredygtig, dansk biomasse ude. Reglerne er et forsøg på at fremme varmepumper og dermed en grøn omstilling af værkerne, men varmepumperne rækker ikke til hele vinteren.

Dansk biomasse skal bruges i de små byer

Dansk biomasse skal bruges i de små byer

De decentrale værker kan i højere grad end de store, centrale kraftvarmeværker aftage den danske skovflis. Derfor er det en god idé at lade de små værker benytte sig af den bæredygtige biomasse, der er tilgængelig inden for landets grænser, vurderer flere eksperter.

Klimaministeren skynder sig langsomt

Klimaministeren skynder sig langsomt

Klimaminister Dan Jørgensen (S) giver sig god tid til at bygge en bred alliance bag regeringens mål om 70 procents CO2-reduktion i 2030. Efter ministerens udtalelser i Mandag Morgen om nye regler for biomasse kæmper brancheforeningerne Dansk Energi og Dansk Fjernvarme for fortsat politisk accept af afbrænding af træ på kraftværkerne.

Løkkes fatale selvbedrag

Løkkes fatale selvbedrag

Det uhørt dramatiske opgør i Venstre tjener som skrækeksempel på, hvad der kan ske, hvis en leder ikke har en exitstrategi.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Tech-analysen: Vi skal leve af det usædvanlige og ualmindelige

Tech-analysen: Vi skal leve af det usædvanlige og ualmindelige

TECHTENDENSER: I fremtidens økonomi skifter fokus fra det masseproducerede og standardiserede til det usædvanlige og personligt tilpassede. Når det forudsigelige kan automatiseres, bliver det det udsøgte og specielle, som driver økonomien.

Brainstormen stilner af

Brainstormen stilner af

Forestillingen om, at man kan finde de gode idéer ved at smide så mange på bordet som muligt, holder ikke længere. Idéerne skal ud af mødelokalet. 

Udvikler du mennesket bag talentet?

Udvikler du mennesket bag talentet?

Talenter, der accelererer hurtigt karrieremæssigt, har også brug for at accelerere det at modnes som menneske. Kan du som leder sætte strøm til læren om livet, så kan du få talenter, der modnes hurtigere end andre. Din opgave er ikke bare at uddanne, men at danne talentet.