Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Børn og unge blev forsøgskaniner i digitaliseringen – og forsøget er gået galt

Børn og unge betaler en høj pris for digitaliseringen. Mistrivsel, spiseforstyrrelser og manglende koncentrationsevne er nogle af bivirkningerne ved, at selv de yngste børn er online i timevis hver dag. I en ny bog – ‘Opmærksomhedstyveriet’ – analyserer Camilla Mehlsen, hvad der gik galt, og hvor vi bedre kan beskytte de unge.

Foto: Sigrid Nygaard

”I fremtiden når vi ser tilbage på den her tid, tror jeg, det vil være lidt, som når man ser på billeder fra fortiden med børn, der sidder uden sikkerhedssele i bilen, eller med pædagoger, der ryger på gul stue. Vi vil have det på samme måde med billeder af børn, der sidder i Christianiacyklerne med smartphones, i klapvogn med en iPad eller sidder og stirrer på smartphones i skolegården.” 

Camilla Mehlsen har specialiseret sig i at forstå, hvordan unge påvirkes af digital teknologi og sociale medier, og hun har skrevet en stribe bøger om emnet – den nyeste udkommer den 23. januar med titlen ’Opmærksomhedstyveriet’. 

Camilla Mehlsen

Født 1976
Cand.mag., digital medieanalytiker
Medlem af Medienævnet
Tidligere talsperson og digital medieekspert hos Børns Vilkår
Tidligere kommunikationschef i Learning Lab Denmark
Forfatter til flere bøger om digital adfærd

Bogen er en kraftig kritik af den forretningsmodel, der præger de sociale medier, og den meget lempelige regulering af børns adgang til internettet. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu