Techtendenser af 
Peter Hesseldahl

Vi skal inddæmme, ikke stoppe kunstig intelligens

Lige om lidt bliver vi ramt af en flodbølge af ekstremt kraftige teknologier, der vil vende op og ned på samfund overalt i verden. Vi har brug for at forstå konsekvenserne af kunstig intelligens og syntetisk biologi, og vi skal udvikle måder at inddæmme teknologierne på for at undgå kaos. Medstifteren af Googles udviklingslaboratorium Deepmind har skrevet en bog med forslag til at håndtere udviklingen.

Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Problemet med kunstig intelligens er ikke, at det ikke virker, men at det virker alt for godt. Ingen tør sige nej til de enorme fordele, teknologien giver, og derfor bliver det nærmest umuligt at dæmme op for de mange yderst ubehagelige bivirkninger, teknologien kan have. 

Dét dilemma er centralt i ’The Coming Wave’; en ny bog skrevet af Mustafa Suleyman, medstifter af DeepMind, som er Googles forskningscenter for AI i London.   

Mustafa Suleyman

Født i 1984 af syriske forældre i London
Droppede ud af Oxford som 19-årig for at starte Muslim Youth Helpline
Stiftede Deepmind i 2010 med to venner
Deepmind blev i 2014 købt af Google
Forlod Deepmind i 2022 for at stifte Inflection AI, der udvikler chatbots
Bor i Silicon Valley

Suleymans perspektiv er enestående, fordi han er en af de absolut førende udviklere af kunstig intelligens, samtidig med at han altid har været meget bevidst om farerne og har involveret sig – eksempelvis ved at insistere på, at Deepmind ikke vil udvikle militær teknologi, og som hovedforfatter til Googles etiske retningslinjer for brugen af AI. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu