Gennembrud på vej for sociale virksomheder

Regeringen vil have de socialøkonomiske virksomheder til at spille en langt større rolle på arbejdsmarkedet. Virksomheden Specialisterne har vist vejen og er nu til stede i otte lande. Flere kommuner har også fået øjnene op for potentialet. Men en række barrierer skal ryddes af vejen, før sociale virksomheder kan blive en hjørnesten i fremtidens velfærdssamfund.

Steen Thygesen har en drøm. Han drømmer om, at op imod en million mennesker i verden med autisme kan finde en plads på arbejdsmarkedet.

Han er direktør i Specialist People Foundation, der ejer Danmarks mest kendte og succesrige socialøkonomiske virksomhed, Specialisterne. Dermed er han selv med til at føre den ambitiøse drøm ud i livet. Og foreløbig har virksomheden stor succes med at folde sin vision ud på den globale scene.

Specialisterne er nu til stede i lande som Norge, Island, USA, Storbritannien, Schweiz, Irland og Østrig. Den er i kontakt med personer og organisationer i cirka 60 lande over hele verden, som også ønsker at etablere Specialisterne i deres land.

Login