Derfor clasher generationerne, når det kommer til ledelse og arbejdsliv

Der skal mere viden til, som kan bygge bro mellem generationerne på arbejdsmarkedet, mener change manager Rebekka Bøgelund. Hun har interviewet en lang række unge og deres ledere i forbindelse med en bog om emnet. 

Som rådgiver har Rebekka Bøgelund fået&nbsp;mange efterspørgsler på ’noget’, som kan hjælpe ude i virksomhederne med at møde de unge i de første år, når de unge kommer direkte fra studieliv til arbejdsliv. Hun har derfor med en lang række interviews af både de unge og af de etablerede, ældre ledere ude i virksomheder og organisationer bestræbt sig på at samle nok viden til at kunne bidrage med en form for guide til samarbejdet mellem generationerne.&nbsp;<i>Foto: Privat</i>
Som rådgiver har Rebekka Bøgelund fået mange efterspørgsler på ’noget’, som kan hjælpe ude i virksomhederne med at møde de unge i de første år, når de unge kommer direkte fra studieliv til arbejdsliv. Hun har derfor med en lang række interviews af både de unge og af de etablerede, ældre ledere ude i virksomheder og organisationer bestræbt sig på at samle nok viden til at kunne bidrage med en form for guide til samarbejdet mellem generationerne. Foto: Privat
Stine Bjerre Herdel

På det danske arbejdsmarked mangler der arbejdskraft, og derfor er der både et stigende fokus på at fastholde seniorerne på arbejdsmarkedet længst muligt, samtidig med at kampen om de unge medarbejdere tager til.

Det betyder, at tendensen går i retning af, at der kommer flere og flere generationer på arbejdsmarkedet samtidig. Generationer, med forskellige præferencer, værdier, erfaringer og kompetencer. Generationsledelse er derfor mere aktuelt end nogensinde, fordi der kan være stor forskel på de forventninger, forskellige generationer har til ledelse.

Netop fordi der demografisk set er færre af de unge, så er konkurrencen om at rekruttere netop dem og holde dem motiverede og engagerede stor. Særligt er der fokus på den yngste generation på arbejdsmarkedet, dem på cirka 20-30 år, og de kommer med tydeligt anderledes forventninger og værdier, end tidligere generationer. 

I dag opdrager vi de fleste børn til at byde ind fra en meget tidlig alder, og vi stiller dem spørgsmål, som vi aldrig selv er blevet stillet.

Rebekka Bøgelund
Rådgiver, forfatter og change manager




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu