Gode arbejdsforhold kan begynde med et dumt spørgsmål

Egedal i Nordsjælland er den eneste kommune i landet, der tilbyder alle medarbejdere fleksible arbejdstider – fra administrationen på rådhuset til sosu’erne i ældreplejen. ”Vi er jo nødt til at have et arbejdsmarked, som vi kan holde ud at være på,” siger kommunaldirektør Christine Brochdorf, leder af i alt 3.670 medarbejdere.

Foto: Hanne Loop
Jens ReiermannMads Thunestvedt Hansen

Nogle gange ærgrer man sig gul og grøn over det dumme spørgsmål, man lige har stillet. Men sådan er det ikke for Christine Brochdorf, kommunaldirektør i Egedal, en kommune med 3.671 medarbejdere.

Christine Brochdorf
  • Kommunaldirektør i Egedal Kommune
  • Tidligere kommunaldirektør i Furesø Kommune
  • Uddannet kandidat i offentlig forvaltning fra RUC
  • Født 1971

For hende er de seneste tre års forsøg med fleksible arbejdstider for alle medarbejdere i hver eneste af kommunens mange afdelinger begyndt med det, hun selv kalder et dumt spørgsmål. Ja, faktisk det dummeste spørgsmål, hun har stillet i sit liv.

”Det hele startede med en samtale om, hvordan vi bliver dygtigere til at fastholde og rekruttere medarbejdere. Og så tænkte jeg, at det spørger vi alle tillidsrepræsentanterne om ude på de forskellige arbejdspladser,” siger Christine Brochdorf og fortsætter:
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024