Trenden mod et mere fleksibelt arbejdsliv vil fortsætte – selv uden store bededag

Afskaffelsen af store bededag er et usædvanligt modtræk i den historiske bevægelse mod større frihed og fleksibilitet i arbejdslivet. Men trods regeringens planer om flere udbudsreformer tror arbejdsmarkedsforskere mest på, at trenden mod mere fleksibilitet vil fortsætte.

Placeholder image
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau Scanpix

Det er blevet kaldt magtfuldkomment, et attentat på den danske model og sågar i strid med menneskerettighederne. Men trods oppositionens højlydte protester står de tre partier i SVM-regeringen fast på at gennemføre forslaget om at afskaffe store bededag.

”Vi kan ikke både løse klimakrisen, udvikle vores velfærdssamfund og bruge flere penge på forsvar og sikkerhed uden reformer,” som statsminister Mette Frederiksen har sagt til TV 2 News.

I sidste uge strøg forslaget gennem andenbehandlingen. Og tirsdag i denne uge skal det tredjebehandles, hvormed      det bliver      vedtaget med regeringens flertal, så der fra næste år ikke længere er helligdag den fjerde fredag efter påske. Men regeringen er omringet af modstand.

Vil du have adgang til artiklen?
Så skal du have et abonnement
Med Mandag Morgen bliver du klædt godt på til fremtiden indenfor vores fem fokusområder:
Mandag Morgen giver dig solid viden om de centrale spørgsmål, der forandrer samfundet. Her får du dybde og sammenhæng, så du kan læse mindre og forstå mere.
  • Læs frit alt indhold på mm.dk
  • Søg i arkivet og gem artikler i Mit MM
  • Få det trykte ugebrev leveret til din adresse
  • Bliv inviteret til MM Live og digitale events
  • Få adgang til læsernes digitale samtalerum
  • Få et personligt nyhedsbrev fra Mandag Morgens fagredaktører