Pas på! Det er ikke Skat, der sender dig sms'en

Din årsopgørelse ligger nu klar, og det indvarsler højtid for svindlere, der vil narre dig og tage dine penge. Så klik ikke på mistænkelige links, og angiv kun oplysninger til Skattestyrelsen på TastSelv-service. 

Sådan ser den sms ud, som mange danskere har modtaget, siden Skattestyrelsen for en uge siden udsendte årsopgørelserne.
Sådan ser den sms ud, som mange danskere har modtaget, siden Skattestyrelsen for en uge siden udsendte årsopgørelserne.
Christian Louison Vang

"Meddelelse om tilbagebetaling af skat. Klik her for at fa adgang til den refundere:"

Sådan lyder det i den gebrokne SMS-besked, der i disse dage tikker ind hos adskillige danskere. Håbefulde personer, der gerne vil have penge tilbage i skat, føler sig måske fristet til at klikke på linket i beskeden og indkassere beløbet.

Men lad være! Beskederne er nemlig fup og svindel, oplyser Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen kan faktisk godt finde på at sende dig sms’er, hvis du skal have en ny årsopgørelse. For eksempel hvis der er ændret i dine skatteforhold.

Men sms'en vil aldrig se ud som på billedet, understreger Skattestyrelsen.

“Det vil altid være en besked om, at borgeren skal tjekke i TastSelv. Vi spørger aldrig om personfølsomme oplysninger i vores SMS’er. Der er heller ikke links i vores SMS'er,” skriver Skattestyrelsen i en mail til TjekDet. 

Tre fodfejl og manglende “å”

Fakta

Skattestyrelsen udpeger genkendelige fejl ved svindel-sms'en

Skattestyrelsen henviser yderligere til deres guide, hvor billedet stammer fra. På billedet ses en sms, som du absolut ikke skal stole på. Her kommer en hurtig guide til hvorfor: 

For det første skriver svindlerne et beløb i sms’en. Det vil Skattestyrelsen aldrig gøre.  

For det andet indeholder sms’en et forkortet link. Det vil sige, at du ikke direkte kan aflæse, hvor linket fører dig hen. Skattestyrelsen bruger ikke links i deres sms’er, men henviser altid til TastSelv eller en af de syv styrelsers officielle domænenavne

For det tredje er der ikke noget, der hedder SkatDanmark. Det er Skattestyrelsen, der behandler din årsopgørelse, så beskeder om årsopgørelsen vil altid komme fra dem.  

Derudover skal du være opmærksom på mangelfuld stavning og grammatik. Mangler bogstaverne æ, ø eller å, er det et tegn på, at en svindler står bag. 

Så hvordan sikrer du dig bedst? Log direkte på TastSelv, og angiv kun oplysninger derigennem. Brug aldrig linket i sms’en.  

Svindlere bruger velkendte institutioner

SMS’er fra svindlere, der udgiver sig for at være fra kendte virksomheder eller myndigheder er ikke noget nyt. Både PostNord, IKEAElgiganten og større flyselskaber er ofte udsat for tilbagevendende forsøg på svindel i deres navn.

Målet for svindlerne er velkendt; de vil have adgang til dine kreditkortoplysninger og franarre dig penge. 

Men lektien er den samme hver gang: Brug sund fornuft, klik ikke på linket, og indtast ikke dine kreditkortoplysninger.  

Er du allerede kommet til at oplyse dine person- og bankoplysninger, anbefales det at du kontakter din bank med det samme. 

Vil du også advares mod fup og spam på Facebook? Så følg vores facebookside Viralspiralen.

App agerer værn mod fup på nettet

Mit digitale selvforsvar er Forbrugerrådet Tænk og TrygFondens gratis app, der hjælper dig med at være sikker online og holder dig opdateret på digitale trusler.


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu