IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

Adskillige danskere beretter på Facebook om, at de har modtaget en sms eller mail, hvor der står, at de har vundet en gavekort på 5.000 kroner til IKEA. Men det er fup, oplyser varehuset.

SMS og mail om fup-konkurrencen

Mail om den falske konkurrence (klik på billedet for at vise teksten):

Adskillige danske Facebookbrugere beretter om, at de har modtaget en sms eller en mail fra IKEA, hvor det fremgår, at de har vundet et gavekort til møbelvarehuset. Nu advarer IKEA om, at de absolut ikke har gang i en sådan konkurrence.

 ”Der florerer lige nu en del falske konkurrencer og sms'er om vundne gavekort, som vi IKKE er afsender på. Vi vil derfor råde jer til at være forsigtige med hvad I klikker på. Spred gerne ordet! Tak og ha' en god weekend,” skriver IKEA på sin Facebookside.

Af svindlernes sms fremgår det, at modtageren skal klikke på linket i beskeden for at få fingrene i gavekortet på 5.000 kroner.

”Tillykke du er blevet valgt til et IKEA gavekort på 5000 kr. – Bekræft her: [link] – Venlig hilsen kundservice. Ikke intr? Svar stop,” står der i telefonbeskeden.

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Formaster du dig til at klikke på linket, sendes du videre til en hjemmeside, hvor du bliver bedt om at oplyse navn, adresse, telefonnummer og email. Og nu bør dine alarmklokker begynde at ringe. Der er noget galt med hjemmesidens www-adresse. Du er havnet på adressen http://ikeas.eu. Men IKEA hedder som bekendt ikke IKEAS, som der står i www-adressen - og virksomhedens rigtige adresse er http://www.ikea.com

Og hvad er så konsekvensen af at indtaste de personlige oplysninger? For at få fingrene i din gevinst, kræver ”IKEA”, at du betaler 19 kroner. Og det gør du ved at oplyse dine kreditkortoplysninger.

Er du faldet for fristelsen, bør du omgående kontakte din bank.

Det hører langt fra til sjældenhederne, at store virksomheder misbruges i falske konkurrencer. I sidste skrev vi om Norwegian, der angiveligt forærer gratis flybilletter til danskerne i anledning af selskabets jubilæum. Også den konkurrence var fup.

LÆS OGSÅ: Bank advarer mod bitcoin-svindelnummer

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

Forrige artikel Bank advarer mod bitcoin-svindelnummer Bank advarer mod bitcoin-svindelnummer Næste artikel Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump Bono har ikke opfordret fans til at vælte Donald Trump