IKEA ADVARER: Svindelnummer erklærer dig for vinder af gavekort

For anden gang på et halvt år har adskillige danskere modtaget en sms eller mail, hvor der står, at de har vundet et gavekort på flere tusinde kroner til IKEA. Men denne gang går svindlerne skridtet videre og ringer også til modtagerne af fupbeskederne.

SMS og mail om fup-konkurrence

Adskillige danskere kontakter i øjeblikket møbelvarehuset IKEA, fordi de har modtaget en sms eller en mail, hvoraf det fremgår, at de har vundet et gavekort til varehuset. Men IKEA advarer nu om, at de absolut ikke står bag konkurrencen.

"Vi har endnu engang desværre oplevet, at der florerer SMS, mails og denne gang også opkald, med en konkurrence om at vinde et gavekort på 10.000 kroner fra IKEA. Vi vil gerne tydeligt understrege, at det er en falsk konkurrence," oplyser Rikke Andersen, der er pressechef hos Ikea.

Har du også fået sms'en eller mailen, så er der kun en ting at gøre, nemlig at slette beskeden med det samme.

"IKEA har ikke noget med denne konkurrence at gøre. Og vi advarer kraftigt imod at udlevere personlige oplysninger, og vi tager kraftigt afstand fra den slags svindel," lyder det fra Rikke Andersen.

Svindlerne giver fupnummeret en ekstra spand kul

Af svindlernes sms fremgår det, at modtageren skal klikke på linket i beskeden for at få fingrene i gavekortet, der beløber sig til hele 10.000 kroner.

”Du er den heldige modtager af et 10,000 kr. gavekort til IKEA. Afhent det her: [link] – Mvh Kundecenter,” lyder budskabet i sms'en. 

Og det er 5.000 kroner mere, end en lignende fupkonkurrence lovede tidligere på året.

”Tillykke du er blevet valgt til et IKEA gavekort på 5000 kr. – Bekræft her: [link] – Venlig hilsen kundservice. Ikke intr? Svar stop,” stod der i telefonbeskeden, der cirkulerede i januar.

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Har du først slettet sms-beskeden, så er du måske alligevel ikke sluppet helt ud af svindlernes klør. Flere danskere fortæller nemlig til IKEA, at de også er blevet ringet op af personer, der udgiver sig for at være medarbejdere fra et boligblad, hvor budskabet om den store gevinst bliver gentaget. Denne gang er det altså tilsyneladende et blad, der påstår, at de uddeler (falske) gavekort til IKEA. Og igen lader målet til at være at få dig til at punge ud - til ingenting.

Fuphjemmeside skal lokke dig i fælden

Gør man det, man ikke bør gøre, nemlig klikker man på linket i sms'en, havner man på en hjemmeside, der ligner IKEA's, hvor modtagerens navn, adresse, telefonnummer fremgår. Det i sig selv virker overbevisende. Men hjemmesidens www-adresse er mystisk. Der står http://www.gagarinspointofview.com, men IKEA's rigtige adresse er http://www.ikea.com

På hjemmesiden bliver modtageren bedt om at bekræfte, at han eller hun gerne vil have fat i gavekortet. Det kræver bare, at der betales 12 kroner, og så skal svindlerne også lige bruge en række personlige oplysninger om dig. 

Er du faldet for fristelsen og har betalt de 12 kroner med dit kreditkort, så bør du omgående kontakte din bank.

Virksomheder bruges ofte som lokkemad

Det hører langt fra til sjældenhederne, at store virksomheder misbruges i falske konkurrencer. Tidligere har det norske flyselskab Norwegian advaret om et lignende svindelnummer, hvor selskabet ufrivilligt lagde navn til en konkurrence, der udlovede gratis flybilletter til danskerne i anledning af selskabets 'jubilæum'. Også den konkurrence var fup.

Det samme gjaldt det skandinaviske flyselskab SAS, hvor svindlere forsøgte at love vilkårlige Facebookbrugere, at de havde vundet flybilletter.

Og i slutningen af maj måtte elektronikkæden Elgiganten atter engang advare mod en falsk konkurrence, hvor gevinsten var en Iphone X eller Galaxy S9.

Også den virtuelle valuta bitcoin bliver jævnligt brugt i fupmageres forsøg på at stikke snablen i danskernes bankkonto. “Vi opfylder drømme her” - du skal bare udlevere dit kreditkort. Sådan lød budskabet, da TjekDet forfulgte en Facebookreklame for et angiveligt bitcoin-investeringsfirma. Men også den reklame osede af fup og svindel.

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

LÆS OGSÅ: Bitcoin-svindel florerer på Facebook - Vi afprøver løftet om hurtig rigdom

LÆS OGSÅ: Bank advarer mod bitcoin-svindelnummer

LÆS OGSÅ: SAS misbruges i falsk konkurrence på Facebook

Forrige artikel Det er fup: Legoland misbruges i falsk konkurrence Det er fup: Legoland misbruges i falsk konkurrence Næste artikel Berlingske og DR misbruges i svindelnummer Berlingske og DR misbruges i svindelnummer