Ammitzbøll: Kommunale opgaver for milliarder skal udliciteres

Private firmaer skal have bedre mulighed for at byde ind på ældrepleje, sundhed og hjælp til udsatte. Alene kommunerne skal have opgaver for mindst 75 milliarder kroner udsat for privat konkurrence. Sådan lyder budskabet fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll i et interview med Mandag Morgen i forbindelse med Liberal Alliances landsmøde i weekenden. Her udpeger han også Liberal Alliances største sejre og nederlag og svarer på de tiltagende spekulationer om, hvorvidt Anders Samuelsen trækker sig som leder før næste valg.

Landets borgmestre må indstille sig på at udlicitere markant mere end i dag. De skal skrue op for udbud af velfærdsopgaver, så flere private firmaer kan byde ind på f.eks. ældrepleje, børnepasning og hjælp til udsatte.

Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) forud for de kommende økonomiforhandlinger med kommunerne om næste års budget. Målet er, at kommunerne år for år skal skrue op for mængden af udbudte opgaver.

”For os er det ikke afgørende, om det er private eller offentlige hænder, der løfter opgaverne. Det vigtigste er, at vi får en god service og ikke skal betale for meget for det. Vi skal genindføre måltal for konkurrenceudsættelse, og vi skal mindst have den samme stigningstakst som under VK-regeringen,” siger Simon Emil Ammitzbøll i et interview med Mandag Morgen.

Login