Anklage: Skatteregler diskriminerer familieejede virksomheder

Som medejer i industrikoncernen Foss er Peter Foss utilfreds med, at skatteministeren har afskaffet formueskattekursen ved generationsskifte. “Skattesystemet diskriminerer familieejede virksomheder,” siger Peter Foss.

Peter Foss, hvad er din holdning til, at skatteministeren per 5. februar i år valgte at fjerne formueskattekursen?

”Det er en dybt kritisabel beslutning. Allerede inden den 5. februar var skattereglerne ved generationsskifter ubehagelige og drænende for familieejede virksomheder. Fra den 5. februar er man gået fra ondt til langt værre, fordi man nu som en tyv i natten har valgt at øge vores skattebetalinger ved generationsskifte med 50 pct. Det vil dræne både store og små familieejede virksomheder, fordi de vil blive nødt til at trække penge ud af virksomhederne, penge, som vil blive taget fra bl.a. nye investeringer og udvikling. Med de nye regler står virksomhederne til at miste omkring 40 pct. af deres egenkapital ved et generationsskifte. Det vil i sagens natur være dybt skadeligt for de familieejede virksomheder og hæmme ikke blot deres muligheder, men også koste Danmark dyrt i form af tabt vækst og tabte arbejdspladser. Det undrer mig, at man har valgt at gå den vej. Kigger man på Sverige og Norge har de netop valgt at afskaffe arveafgiften, ud fra den betragtning at det gavner den samlede vækst i landene.”

Ifølge skatteministeren sker ændringen, fordi det ved generationsskifter har været kutyme at fastsætte virksomhederne under deres reelle handelsværdi. På den baggrund er det vel rimeligt at lukke det hul i skattereglerne?

Login