C20-selskaber opruster: Hver tredje i bestyrelsen skal være en kvinde

Danmarks største børsnoterede virksomheder er i gang med en ligestillingsrevolution på bestyrelsesgangene. Ifølge en analyse, som Mandag Morgen har foretaget, har de danske C20-selskaber tilsammen et mål om, at der om to-tre år sidder kvinder på mere end 30 pct. af deres bestyrelsesposter. Og virksomhederne er allerede godt i gang. Efter dette forårs generalforsamlinger er andelen af generalforsamlingsvalgte bestyrelseskvinder nu oppe på 23 pct. Når C20-virksomhederne deres mål, rykker de danske virksomheder op blandt de bedste i EU, når det gælder ligestilling i bestyrelserne, side om side med lande, der har lovgivet om ligestillingskvoter. “Det er ret fantastisk, at de store virksomheder går foran,” siger ligestillingsminister Manu Sareen (R). Også på bestyrelsesuddannelserne er der sket en udvikling. På CBS er andelen af kvindelige deltagere f.eks. nu på 56 pct. Det skyldes ifølge programdirektør Tom Jacobsgaard fra CBS Executive, at der er en stor interesse blandt kvinder for at dygtiggøre sig på området og lave seriøst bestyrelsesarbejde.

Regeringens stærkt omdiskuterede plan om at skaffe flere kvinder ind i virksomhedernes bestyrelseslokaler og på direktionsgangene begynder at have effekt, og efter mange års stilstand er kvinderne nu godt på vej ind i varmen. Landets største virksomheder regner med at rekruttere markant flere kvinder til deres bestyrelser og samtidig øge andelen af kvindelige ledere betydeligt de kommende år.

Alene de største børsnoterede virksomheder – C20-selskaberne – har et mål om at øge andelen af kvindelige bestyrelsesmedlemmer til mere end 30 pct. tilsammen i løbet af de næste to-tre år. Dermed kan Danmark overhale lande som Tyskland, Holland, Italien og andre EU-lande, der med kvoter ellers har ført an i kapløbet. Men kampen om de bedste kvindelige kandidater kan blive hård. Allerede i dag er over 60 pct. af de kvindelige bestyrelsesmedlemmer i de største danske selskaber udlændinge.

Det er nogle af konklusionerne i Mandag Morgens analyse, der bl.a. bygger på en gennemgang af virksomhedernes nye såkaldte mangfoldighedsrapporter, som de 1.100 største virksomheder nu lovmæssigt er forpligtet til at offentliggøre hvert år. Se figur 1.

Login