Dansk Folkeparti har vundet værdikampen

Dansk Folkeparti har vundet værdikam­pen. Punktum. Det viser Mandag Morgens store vælgerundersøgelse. Partiet har dygtigt formået at sætte ord på mange danskeres utryghed og bekym­ring for fremtiden. Undersøgelsen viser en markant stigning i antallet af vælgere, der anser indvandring for at være en alvorlig trussel mod dansk kultur. Og den viser også, at et flertal mener, at der bliver brugt for mange penge på flygtninge, indvandrere og ulandsbistand.

“Den folkelige opinion trækker i Dansk Folke­partis retning. Partiet har vundet værdikampen, når det drejer sig om indvandring,” siger professor Jør­gen Goul Andersen, der i samarbejde med YouGov står bag undersøgelsen.

Også når det gælder Udkantsdanmark har DF’s skarpe næse for, hvad der rører sig i folkedybet, givet afkast. Selvom et solidt flertal af danskerne bakker op Lars Løkkes planer om at flytte statslige arbejds­pladser fra hovedstaden til provinsen, så er DF’s væl­gere dem, der er allermest positive. Det på trods af, at DF lagde stemmer til VK-regeringens mange strukturreformer i 00’erne, der var med til at fjerne statslige job fra landsdelene.

Når Dansk Folkeparti i næste måned kan fejre sit 20 års jubilæum i Jyske Bank Boxen i Herning, vil det være den foreløbige kulmination på en enestående succeshistorie i dansk politik.

Med Kristian Thulesen Dahl i spidsen har partiet vundet værdikampen, når det drejer sig om at appellere til danskernes frygt for indvandring og ønske om at få Danmark til at hænge bedre sammen.

Partiet har formået at sætte ord på mange danskeres utryghed og bekymring for fremtiden. Og med en unik strategisk fornemmelse for at lodde folkestemningen har Dansk Folkeparti ramt en sand vælgermæssig guldåre, der ikke synes at blive udtømt foreløbig.

Login