Danske fagforeninger omfavner platformsøkonomien

Fagbevægelsen vil ikke bekæmpe platformsvirksomheders indtog på det danske arbejdsmarked. I stedet skal de omfavnes for at sikre sociale rettigheder til det stigende antal løsarbejdere. Samtidig gør fagbevægelsen sig klar til eksistentiel diskussion af egen rolle i fremtiden.

Tiden er ikke til boykot, blokader og arbejdsnedlæggelser i kampen om at forme fremtidens arbejdsmarked, hvor løsarbejdere, freelancere og andre atypiske ansættelser kommer til at fylde mere og mere. Danske fagforeninger sænker lanserne og melder sig klar til at samarbejde med platforme som Uber, Upwork og meploy, så sociale rettigheder ikke kun bliver for dem med traditionelt fuldtidsarbejde. Dem bliver der nemlig færre og færre af, og det har de danske fagforeninger ikke tænkt sig at sætte en stopper for.

”Det dummeste, man kan tro, er, at vi kan holde dem stolen for døren. Det kommer ikke til at ske,” siger Nanna Højlund, næstformand i LO, der med 18 fagforbund samlet set repræsenterer 1,1 million arbejdstagere typisk med en kort eller ingen uddannelse. Hun mener ikke, at løsarbejde gennem en digital platform nødvendigvis er dårligere end almindeligt fuldtidsarbejde.

”Fagbevægelsen skal ikke fortælle folk, hvad der er den rigtige måde at arbejde på. Vi skal bare sørge for, at folk har nogle rettigheder og ikke ender med at være løntrykkere,” siger hun.

Login