De kreative erhverv kræver politisk bevågenhed

Den kreative sektor i Danmark boomer og klarer sig målt på eksportvækst bedre end andre sektorer. Alligevel tøver politikerne med at anerkende vækstpotentialet, lyder kritikken. Det sker imidlertid i lande som Holland, Storbritannien og Finland.

Engang var film, spil og andre kreative erhverv en kuriositet i dansk erhvervsliv. En mikroskopisk niche ved siden af landbrugs- og medicingiganterne. Sådan er det ikke længere. I dag udgør møbeldesignere, filmproducenter og deres kreative søstre og brødre over 8 procent af den samlede eksport. Eksporten er næsten fordoblet på 7 år, og fortsætter væksten i samme tempo fremover, vil de kreative erhverv snart indhente både fødevareerhvervene og andre traditionelt tunge drenge i dansk industri.

Men de danske arkitekter, designere, spiludviklere og animationseksperter er i hård konkurrence med udenlandske kolleger. Og her spilles der ikke efter samme regler. I mange af vores nabolande satser politikerne målrettet på den kreative sektor på måder, som danske politikere kun langsomt er ved at få øjnene op for.

Login