”Det er ikke potentielle trusler. Det sker allerede”

Cybertruslen mod Danmark er ”meget høj” og ændrer sig hele tiden. Destruktive hackerangreb, som det, der ramte Mærsk i juni, og angreb målrettet meningsdannelsen er nye fænomener, man holder nøje øje med i Center for Cybersikkerhed.

I fem år har Center for Cybersikkerhed haft det overordnede ansvar for cybersikkerheden i Danmark. Og i de fem år har Thomas Lund-Sørensen som centrets øverste chef set et hav af forskellige cybertrusler komme og gå. De ændrer sig hele tiden. Og derfor skal Danmarks cyberforsvar også hele tiden tilpasse sig. For hvis der er én ting, der er konstant, så er det, at hackerangreb, cyberspionage og andre cybertrusler mod Danmark i hvert fald ikke forsvinder. Tværtimod.

”I de fem år, centret har eksisteret, er der sket en ganske stor vækst i antallet af cyberangreb, men også i alvorligheden og intensiteten af dem. Det er jo ikke for sjov, at vi i risikovurderingerne bruger kategorien ’meget høj’ om cybertruslen mod Danmark,” siger Thomas Lund-Sørensen, da han byder velkommen på sit kontor efter en omstændelig sikkerhedskontrol, hvor mobiltelefon og computer er blevet spærret inde i datasikrede bokse i receptionen.

Login