Historisk opgør i revisionsbranchen: Kæmper vil adskille rådgivning fra revision

KPMG i Storbritannien vil stoppe med at rådgive de store børsnoterede virksomheder, som de også er revisor for. Deloitte støtter op om et lignende forslag. Det er opsigtsvækkende udmeldinger, som kan få konsekvenser for hele revisorbranchen.

Omtrent lige så længe som de selvstændige revisionsfirmaer har eksisteret, har man debatteret revisorernes uafhængighed. Men efter en stribe globale skandaler centreret om de største spillere i revisionsbranchen, er emnet blev højaktuelt igen.

I et markant forsøg på at genvinde offentlighedens tillid efter en stribe skandaler i Storbritannien har de engelske afdelinger af revisionsgiganterne KPMG og Deloitte på eget initiativ valgt helt at droppe rådgivning for de største britiske virksomheder, som de også er revisorer for.

(Rettelse: Deloitte og KPMG bakker begge op om et forslag, der vil forbyde revisionsselskaberne at yde rådgivning til de PIE-virksomheder, som de også reviderer, men det er på nuværende tidspunkt kun KPMG, der har meldt ud, at selskabet på eget initiativ vil stoppe med at rådgive selskaberne.)

Login