*Historiske udsving i flygtningekriser*

”Flygtningestrømmene mod Europa og Danmark er den måske største og mest komplicerede krise i dette århundrede”.  Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin nytårstale sidste år.

Den globale flygtningekrise kan også mærkes i Danmark, hvor særligt 2014 og 2015 så markante stigninger i antallet af flygtninge og indvandrere til Danmark.

Der er ingen tvivl om, at verdenen er vidne til en historisk flygtningekrise. Ifølge tal fra FNs Flygtningekommissariat, UNHCR, så så verden i 2015 flere mennesker på flugt, end agenturet har registreret siden dets oprettelse i 1950. Det gælder hele 65,3 millioner mennesker ifølge deres årlige tilbagevendende Global Trend rapport. Det er, ifølge UNHCR, det højeste antal af flygtninge, som verden har set siden 2. verdenskrig.

En global flygtningekrise, som også kan mærkes i Danmark, hvor både 2014 og 2015 viste en dramatisk udvikling i ansøgertallet for asyl. Først søgte rekordmange asyl i 2014. Den rekord blev så igen slået i 2015, hvor i alt 21.000 udlændinge søgte om asyl. Og det er en rekord, når man ser på udviklingen siden 1990.

Login